Афіша, Новини

«Фактор тривоги». Львівський митець презентує у Чернівцях свій проект

Автором проекту є Богдан Кухарський.

10 травня в Steinbarg Gallery & Cafe (вул. Університетська. 11) відбудеться відкриття проекту «Фактор тривоги» львівського митця Богдана Кухарського. Початок – о 19:00.

«Усвідомлення скінченності свого існування неминуче переслідує нас від моменту народження. Чи це справді базова емоція? Контроль поведінки. Страх перед богами… Апокаліпсис, страшний суд, ядерний вибух, перенаселення, забруднення, хвороби, екологія, клімат, нафта, пластик, кулі, криза, великий потоп, радіація, сміття, зброя, війна, епідемія… стиха управляють нами, змушують нас боятисч. Боятися за завтра, боятися за збереження себе самого… як особистості. Зрештою, страх митця, що все, що було, що є і що буде, вже кимось створено. Страх смерті – танатофобія – чи не найсильніший фактор контролю наших дій. Кажуть, що одним із найважливіших завдань психоаналізу є боротьба зі страхами…», − повідомляють організатори заходу. 

Містянам представлять такі фрагменти: куля-планета з кородованого металу, що висить на волосині, яка прив’язана до шибениці, прогниле і понівечене дерево з написом «СТРАХ» (лат. Terror). Символи безкінечності. Іржа. Проте над усім цим Людина.

Використані матеріали: полотно, бітумна смола, дерево, метал.

Виставка триватиме до 22 травня.

Коментарі