Бізнес, Новини

Чернівецький заклад потрапив до ТОП-100 найкращих ресторанів України

Відповідний рейтинг опублікував журнал «НВ». 

Чернівецький ресторан Rita Steinberg, що розташований на вулиці Університетській, потрапив до сотні найкращих ресторанів України у 2019 році.

Журнал НВ складає рейтинг 100 найкращих ресторанів країни вже п’ятий рік. Це рейтинг від поціновувачів і знавців.

«Цей список – результат голосування 50 рестораторів та інших експертів, які непогано розуміються на їжі. Всі вони не мають права голосувати за свої заклади, але можуть підтримати ресторан конкурента», – йдеться у повідомленні.

В описі про чернівецький ресторан ідеться: «Автори закладу відтворили традиційні старовинні рецепти європейської кухні, а концепцію визначають як «кошер-стайл». На особливу увагу заслуговують солідна коктейльна карта і тутешнє крем-брюле».

Власниця закладу Людмила Столяр у коментарі «Шпальті» розповіла, що для неї результати ТОП-100 були неочікуваними. Адже їм ніхто не телефонував і не розповідав про рейтинг.

«Дехто пише, що я купила місце у рейтингу, але я не настільки багата, щоб купувати різні рейтинги», – каже рестораторка.

За словами Людмили Столяр, таких результатів вдалося досягти не за один рік.

«Хоча Rita один рік, але весь персонал зі мною працює уже 10 років. Ми починали з «Томату» на Садгорі, відтак перейшли у «Томат Голд», зараз він зачинений на ремонт, і весь персонал перейшов у Rita Steinberg. Це 10 років роботи», – розповідає власниця закладу.

За її словами, команда завжди вчиться. Це майстер-класи, курси з підвищення кваліфікації тощо. Офіціанти їздили на навчання до кращої експертки з сервісу в Україні Оксани Марусич.

Із персоналом Людмила Столяр спілкується на рівних. Разом усе обговорюють: і меню, і моменти з обслуговування, навіть коментарі у соцмережах.

«Зараз гості дуже вибагливі. Якщо раніше було достатньо подати смачну їжу, трохи декоровану, то тепер, коли люди почали їздити у Європу і побачили інше обслуговування, вимоги інші. Мене тішить те, що українці почали краще розбиратися в їжі та обслуговуванні. Звичайно, у нас є свої недоліки – людський фактор присутній. Ми теж помиляємося», – каже Людмила Столяр.

У планах рестораторки відкрити піцерію на розі вулиць Руської-Української (раніше «Томат Голд). Але після ремонту там буде інша назва та концепція. Зі старого залишиться лише унікальна піч на дровах для випікання піци.

«Нам важко, але коли важко, ти розвиваєшся. Ми не опускаємо рук, а йдемо вперед, незважаючи на труднощі», – каже Людмила Столяр.

 

Коментарі