Новини

Чернівецьких школярів визнали одними з кращих молодих вчених у світі

Проекти учнів міського ліцею №1 під керівництвом Пауля Пшенічки перемогли на Міжнародній конференції молодих вчених ICYS-2019 у Малайзії.

Фото Пауля Пшенічки

З 19 по 25 квітня у місті Куала-Лумпурі (Малайзія) відбулася Міжнародна конференція молодих учених ICYS-2019. Це щорічні індивідуальні змагання з фізики, математики, екології та комп’ютерних наук. У конференції взяла участь молодь 14-18 років із 32 країн світу. Про це повідомляє прес-служба Міністерства освіти і науки України.

Україну представляли вісім учнів Малої академії наук, які попередньо перемогли у національному відборі. Вони вибороли на змаганнях сім нагород. Серед українських тріумфаторів – двоє чернівецьких школярів. Учень Чернівецького міського ліцею №1 Павло Сливка здобув срібну медаль із проектом «Безконтактний детектор вібрацій» у категорії «Інженерія». Розроблений ним пристрій дасть можливість отримувати інформацію про об’єкти та прослуховувати звуки на відстані. Ще одна учениця Чернівецького ліцею №1 – Яна Головацька – отримала спеціальний приз у категорії «Фізика».

Загалом на ICYS-2019 українські школярі вибороли 1 золоту, 2 срібні та 2 бронзові медалі. За умовами конкурсу вони презентували свій дослідницький проект, а також мали показати вміння вільно розмовляти англійською і вести науковий діалог цією мовою.

Готували конкурсантів національні координатори української команди, серед яких – викладач фізики й астрономії Чернівецького міського ліцею № 1 Пауль Пшенічка.

Читайте також: Навчити вчитися. Заслужений учитель України Пауль Пшенічка виступив у Чернівцях із відкритою лекцією

Павло Сливка/Фото Пауля Пшенічки

 

Коментарі