Новини

«Комфортно не буде». Мер Олексій Каспрук про поновлення на посаді та кадрові зміни

Міський голова розповів, чи звільнить Володимира Бешлея, з чого почне роботу після повернення у мерське крісло, а також проанонсував створення нового громадсько-політичного руху.    

24 квітня Олексій Каспрук, якого напередодні суд поновив на посаді чернівецького міського голови, зібрав прес-конференцію. Упродовж майже години мер говорив про те, над чим працюватиме найближчим часом, розповідав про майбутні призначення та звільнення підлеглих, а також про висновки, які зробив після свого відсторонення.

Розпочав Олексій Каспрук із нинішнього стану фінансів у місті:

«Коштів не вистачає критично, ситуація насправді навіть гірша, ніж я очікував. До прикладу, щодо управління капітального будівництва ДМБК, є незавершені об’єкти, на які треба виділити ще близько 100 мільйонів. На останньому розподілі міського бюджету виділили лише 6 мільйонів», – сказав мер.

Тому, за його словами, доведеться переходити в режим жорсткої економії і шукати додаткові джерела наповнення міського бюджету.

Вам буде цікаво: Остання смута Чернівців. Які наслідки матиме поновлення Каспрука на посаді

Олексій Каспрук зазначив, що розуміє, що робота не буде комфортною. А перше найголовніше завдання нової-старої влади – контроль якості дорожніх робіт, до якої мер планує залучити незалежну організацію.

«За дев’ять місяців я не почув від керівників міста, від керівників депутатської більшості, куди Чернівці рухаються та якими вони хочуть його бачити через 5-10 років. Багато проблемних тем взагалі ігнорували. Вони зосередилися на земельних питаннях і на освоєнні бюджетних коштів на асфальтування доріг», – сказав він.

Багато говорив Каспрук про ймовірні кадрові зміни. Він зазначив, що формально конкурси відбулися, і ті люди, які готові продовжити відкрито працювати, залишаться на своїх посадах. Тих, хто не готовий, Каспрук закликав написати заяви на звільнення за власним бажанням. Згадав зокрема і директора Департаменту ЖКГ Володимира Бешлея.

«Дуже просто піддатися емоціям і звільнити Бешлея завтра, але для чого? Для того, щоб він через декілька місяців прийшов із рішенням суду? Ні, товариш Бешлей, якщо сам не напише заяву, буде закінчувати проспект, Героїв Майдану та інші об’єкти, а потім нести всю відповідальність за те, що він начудив», – розповів міський голова.

Щодо повернення на посади своїх колишніх підлеглих, зокрема екс-головної архітекторки Наталії Хілько та екс-начальника управління освіти Сергія Мартинюка, то скасовувати розпорядження Продана про звільнення цих людей Каспрук поки не буде. Адже впевнений, що вони виграють відповідні судові справи.

Водночас мер анонсував повернення до роботи у міській раді радниці Ірини Карімової.

«Я їй довіряю абсолютно. Її знанням, досвіду, розумінню ситуації в місті. Це людина, яка любить Чернівці», – сказав Олексій Каспрук.

Також очільник міста розповів, що адвокатські послуги під час судового процесу оплатить із власної кишені. За його словами, мова йде про декілька десятків тисяч гривень, а остаточний розрахунок юристи ще не надали.

Нагадаємо, суд постановив стягнути з міської ради на користь мера середній заробіток під час вимушеного прогулу у розмірі 296 тисяч 555 гривень. Олексій Каспрук зазначив, що йому не соромно отримати з міського бюджету гроші за роботу, яку він фактично не виконував.

«Багато чернівчан знають, що я дев’ять місяців працював. Я не був у кабінеті, але зустрічався з людьми, вивчав документацію. Якщо це за законом, то будемо закон виконувати. У мене немає фізичної можливості зробити широкий жест і перерахувати ці гроші в якийсь благодійний фонд», – повідомив міський голова.

Єдиним шляхом кардинального виправлення ситуації в місті Олексій Каспрук назвав дострокові вибори депутатів міської ради та міського голови. Тому він анонсував створення громадсько-політичного руху, разом із яким братиме участь у наступних місцевих виборах.

«Розумію, що був дуже наївним на минулих виборах, коли вірив, що міський голова може працювати без злагодженої команди однодумців у міській раді. Тому такої помилки більше не повторю», – наголосив Олексій Каспрук.

 

Коментарі