Новини

У Чернівцях виступили митці зі Швейцарії та Франції. Фото

Для чернівчан звучали твори композиторів Швейцарії, Канади, Франції, Марокко та Бельгії.

22 квітня у залі органної та камерної музики вперше виступила швейцарська органістка Аврора Бааль та сценічний декламатор із Франції Емманюель Плентель. Захід відбувся в рамках року французької мови в Україні до Чернівців.

Музиканти підготували нетипову органну програму: звучали твори композиторів Швейцарії, Канади, Франції та Бельгії, серед яких шедеври Е. Саті, А. Онеґґера, О. Мессіана. Їх чудово доповнила декламація поезії від Еммануеля Плентеля – французького митця, відомого своїми експериментами з мелодією та словом.

Еммануель Плентель разом із симфонічними оркестрами та театрами створюють музично-поетичні постановки для сцен усієї Європи. Зі своїм фортепіанним монологом він виступав також у Саудівській Аравії та Ізраїлі.

Аврора Бааль вивчала фортепіано, орган та теорію музики у французькому Ліоні, а пізніше здобула ступінь магістра у відомій швейцарській музичній академії Schola Cantorum Basiliensis зі спеціалізацію на 15-19 століття. Зараз на своїх концертах та різноформатних музичних проектах вона майстерно поєднує шедеври давньої музики з творами сучасних експериментальних композиторів.

Організаторами концерту є українсько-швейцарська асоціація Галіціана Скола Канторум та Посольство Швейцарії в Україні.

Фото Альони Чорної  

  

 

Коментарі