Новини

Чернівчанин Валерій Чоботар виборов «золото» на етапі Карате1 Прем’єр-ліги

У фіналі турніру в Марокко представник спортклубу «Лідер» переміг каратиста з Японії.

З 19 по 21 квітня у Рабаті (Марокко) відбувся етап Карате1 Прем’єр-ліги – одного з найпрестижнішого турніру з карате у світі. До фіналу турніру у категорії -84 кг пробився чернівчанин Валерій Чоботар. На шляху до вирішального двобою буковинець виграв чотири поєдинки. Представник спортклубу «Лідер» був сильнішим за спортсменів із Росії, Азербайджану, Македонії та Казахстану.

У фіналі суперником Валерія став чемпіон світу 2016 року японець Рютаро Арага. Поступаючись по ходу поєдинку за 4 секунди до завершення двобою, чернівчанин вийшов уперед – 3:2. Японець пішов у відчайдушну атаку і зрівняв рахунок, що за додатковими показниками означало його перемогу. Проте після перегляду моменту під час відеоповтору судді побачили, що Валерій Чоботар також завдав удару супернику, і дали йому один бал. У підсумку чернівчанин переміг із рахунком 4:3.

Також «золото» в Рабаті здобули ще двоє українців – Анжеліка Терлюга та Станіслав Горуна. А Галина Мельник виграла срібну медаль.

Ще один буковинець, який брав участь у турнірі, Віктор Стефанюк, поступився у першому своєму поєдинку каратисту з Тунісу.

Нагадаємо, також чернівчанин Валерій Чоботар – один із шести каратистів, які відстоюватимуть честь України на Європейських іграх.

Читайте також: Творити історію. Каратист Валерій Чоботар про тріумф на чемпіонаті світу та олімпійські амбіції

 

Коментарі