Новини

Одеські актори і музиканти привезли чернівчанам «Сільву». Фото

«Сільва» у Чернівцях закохала глядачів.
19 квітня Академічний театр музичної комедії імені М. Водяного презентував у Чернівцях всесвітньо відому оперету «Сільва».

«Сільва» закохала у себе чернівецьких глядачів. Вони з радістю аплодували, а опісля обмінювалися думками та усмішками. Чудова музика, дотепні діалоги, популярні арії улюблених героїв і такий важливий, як ковток свіжого повітря, happy end.

У сюжеті оперети Сільва Вареску – талановита зірка будапештського вар’єте. Актриса і молодий аристократ кохають одне одного. Едвін пропонує Сільві руку і серце, але такий шлюб у вищому світі неможливий, адже це суперечить князівському статусу. Крім того, батьки молодого князя категорично проти й активно створюють перешкоди для щастя закоханих. Проте перед від’їздом у полк Едвін запрошує нотаріуса і за лаштунками оформляють заручини між Едвіном і Сільвою. Вже після від’їзду Едвіна з’ясовується, що він заручений з іншою. У той час Сільва їде на гастролі у супроводі графа Боні, якого видає за свого чоловіка. Закохавшись у наречену Едвіна, Боні радісно відпускає Сільву. Едвін щасливий: він тепер може одружитися з Сільвою! Але героїв чекає ще низка цікавих перипетій і відкриттів. Зокрема з’ясовується, що мати Едвіна в юності теж була талановитою співачкою у вар’єте.

Оперета «Сільва» також має назви «Хай живе любов!», «Княгиня чардашу», «Королева чардашу». Її можна дивитися і слухати безкінечно. Більше 100 років глядачі з хвилюванням стежать за долею зірки вар’єте Сільви Вареску і князя Едвіна Воляпюк і слідом за чарівним графом Боні Канчіану повторюють: «Без жінок жити не можна, ні!».

Угорський композитор Імре Кальман написав «Сільву» у 1915. Того ж року у Відні відбулася світова прем’єра оперети, яка підкорює глядачів уже багато років поспіль.

Фото Альони Чорної

 

Коментарі