Новини

У Чернівцях обрали радницю міського голови з питань публічності, підзвітності та запобігання корупції

Відповідне розпорядження підписав секретар Чернівецької міської ради Василь Продан.

фото зі сторінки Ольги Обершт у Фейсбук

За підсумками засідання спільної відбіркової комісії для відбору радника міського голови з питань публічності, підзвітності та запобігання корупції з 19 квітня на цю посаду призначили Обершт Ольгу Миколаївну (на громадських засадах). Про це повідомляє офіційний сайт Чернівецької міської ради.

Антикорупційна ініціатива ЄС ( EUACI), що є найбільшою програмою підтримки ЄС у сфері боротьби з корупцією в Україні, розпочала свою роботу в Чернівцях. Ще у жовтні 2017 року Чернівецька міська рада (в особі міського голови Олексія Каспрука) та Антикорупційна ініціатива ЄС (в особі очільниці EUACI в Україні Еки Ткешелашвілі) підписали Меморандум про співпрацю у впровадженні антикорупційних реформ. Це на своїй фейсбук-сторінці написала сама Ольга Обершт.

«Чернівці – одне з п’яти міст України, які були обрані для імплементації концепту Міста Доброчесності. На підставі Меморандуму Антикорупційна ініціатива ЄС сприятиме місцевому муніципалітету у залучені одного консультанта, якого призначить радник міського голови для підтримки процесу трансформації. Консультант буде безпосередньо залучений до розробки плану доброчесності для міста, а також допоможе Чернівецькій міській раді координувати з EUACI ефективне впровадження антикорупційних інструментів. Консультативну допомогу такого роду розглядали як перехідний механізм, що веде до створення відділу доброчесності у місті. Що було далі? У лютому 2019 року було оголошено конкурс на посаду радника Чернівецького міського голови з питань прозорості, підзвітності та запобігання корупції (на громадських засадах).

До консультанта Антикорупційна ініціатива ЄС висунула низку вимог щодо знань, умінь, навичок та кваліфікації. Відбір кандидатів відбувався в три етапи. На другому було 6 претендентів, двох із них я особисто знаю. Які результати? 19 квітня на посаду радника з питань прозорості, підзвітності та запобігання корупції (на громадських засадах) призначили мене. Далі очікую підписаного положення про радника з питань прозорості, підзвітності та запобігання корупції та технічного завдання від Антикорупційної ініціативи ЄС. Тож вірю, що початок роботи Антикорупційної ініціативи ЄС у м. Чернівцях сприятиме обмеженню корупційних ризиків та значно підвищить рівень прозорості. Чернівцям, як Місту Доброчесності, бути!» – йдеться у дописі.

У коментарі «Шпальті» щодо того, які посада радниці міського голови передбачає повноваження, Ольга Обершт відповіла:

«Щодо повноважень, вони будуть визначені технічним завданням від ЄС та положенням про радника від Чернівецької міської ради».

Коментарі