Новини

У Чернівцях визначили місце для будівництва скейт-парку

Сучасний майданчик збудують біля парку «Жовтневий».

Фото unsplash.com

Наглядова рада парку «Жовтневий» погодила місце будівництва нового скейт-парку у Чернівцях. Сучасний екстрім-майданчик планують звести у районі вулиці Воробкевича.

Наразі міська рада виділила 650 тис. гривень на його спорудження. Про це повідомив директор департаменту ЖКГ Чернівецької міської ради Володимир Бешлей.

Громадські активісти Таня Шепелько та Юрий Воронка залучать до реалізації проекту кошти спонсорів у розмірі 50% від вартості.

Як розповів у коментарі «Шпальті» Володимир Бешлей, зарезервована сума у міському бюджеті (650 тис. гривень) дозволить розпочати роботи.

«Уже замовили виготовлення проектно-кошторисної документації та провели попередні переговори із виробником трамплінів. Хочемо, аби цей об’єкт запрацював влітку, зокрема до 1 червня. Але це залежить від багатьох чинників», – каже Володимир Бешлей.

За його словами, обрали ділянку у парку «Жовтневий», оскільки наглядова рада погодила саме це місце під майданчик. Якщо майданчик буде затребуваним, будуть ініціювати будівництво ще одного.

Один із ініціаторів будівництва у Чернівцях скейт-парку, громадський діяч Юрій Воронка розповів, що 650 тисяч гривень, які виділила міська рада, недостатньо для будівництва скейт-парку. На його облаштування потрібно 1-1,2 млн гривень.

«Ми знайшли небайдужих підприємців, які погодилися на умовах прозорого контролю за витрачанням коштів профінансувати 50/50% разом із містом будівництво скейт-парку. Ескізний проект буде розробляти компанія «Райд-парк». Уже наступного тижня представник цієї компанії оглядатиме у Чернівцях місце об’єкту. Першочерговий проект, який у нас був виготовлений, це економ-варіант. Наразі скейтери пропонують зробити бетонний майданчик або на металевому каркасі», – каже Юрій Воронка.

Також Юрій Воронка зазначив, що активісти та скейтери не відмовилися від будівництва скейт-парку на танцювальному майданчику у Центральному парку культури і відпочинку імені Тараса Шевченка. Оскільки зведення цього об’єкта передбачено планом розвитку парку.

Раніше ми писали про те, що у парку імені Шевченка пропонують облаштувати скейт-майданчик. 

 

Коментарі