Новини

У парку імені Шевченка пропонують облаштувати скейт-майданчик

Ескізний проект об’єкта за ініціативи чернівчанина Юрія Воронки розробила Всеукраїнська федерація скейтбордингу.

Фото unsplash.com

У Чернівцях може з’явитися скейт-парк. Ескізний проект об’єкта, який розробили за участю Всеукраїнської федерації скейтбордингу, оприлюднив на своїй сторінці у Фейсбук активіст, чернівчанин Юрій Воронка. Він пропонує облаштувати скейт-парк на колишньому танцювальному майданчику Центрального парку культури і відпочинку імені Тараса Шевченка. Всі роботи будуть виконувати за кошти меценатів.

Як розповів у коментарі «Шпальті» ініціатор проекту Юрій Воронка, це попередній проект, який розробили, аби меценати могли орієнтуватися, яка сума проекту.

«Пропонуємо місту безкоштовний проект, який профінансують підприємці. Наразі це майданчик приблизно 40х40 метрів вартістю понад мільйон гривень. Натомість міська рада лобіює передачу цієї земельної ділянки у довгострокову оренду депутатові міської ради під так званий науковий майданчик. Прикриваючись залученням інвестицій, парк хочуть перетворити у торговий центр», – каже Юрій Воронка.

Електронна петиція про облаштування у Чернівцях майданчика для занять екстремальними видами спорту набрала необхідну кількість голосів ще у березні 2017 року. За словами Юрія Воронки, на підставі цієї петиції було розроблено проект розвитку Центрального парку ім. Т. Шевченка, і на ділянці колишнього танцювального майданчика проектанти передбачили облаштування скейт-парку.

Наразі ініціатори програми отримали підтримку на розміщення скейт-парку трьох комісій. Також потрібно, щоб відповідний проект рішення підтримали депутати міської ради під час сесії 28 березня.

 

 

Коментарі