Афіша, Новини

Концерт у синагозі. У Чернівцях виступатимуть австрійські музиканти гурту «Di libe layt»

Виступ відбудеться 18 квітня. Вхід вільний для всіх.

Чернівчан запрошують на спільний концерт австрійських клезмерів із гурту «Di libe layt».

18 квітня у головній синагозі Буковини (вул.Садовського, 11) вони виступатимуть разом з українськими музикантами з Ukrainska Silska Orchestra у рамках туру «The Magic Carpatian Music Tour». Початок концерту о 18.00. Вхід вільний для всіх охочих.

Наставником гурту «Di libe layt» («Милі люди») є знаний музикант та дослідник клезмерської музики Ісаак Лоберан (Відень). Мета туру – не тільки концертна діяльність, але й обмін досвідом, живе спілкування з глядачем, спільний пошук перспектив розвитку цього чудового напрямку у наші дні, тож запрошуємо всіх долучитися до свята музики та спілкування, зокрема музикантів та культурологів.

«Тут єврейська музика переплітається з українською та бесарабською, відтворюючи неповторний та унікальний візерунок, притаманний народному музичному мистецтву наших земель, який згодом став відомим на весь світ. А хто ж долучиться до чудових музикантів із Відня? Відкриваємо секрети: US Orchestra (Ukrainska Silska Orchestra*) – троє молодих музикантів, що грають українську традиційну інструментальну музику, яку віднаходять у фольклорних експедиціях та музичних архівах. Це танцювальна музика Західної та Центральної України, яку грали у маленьких містечках та селах ще сто років тому», – йдеться у анонсі.

До дебютного альбома гурту «І» ввійшла музика емігрантів із Галичини і Поділля, що потрапили до Америки на початку ХХ століття. Їхню гру у 1920-30х роках видали американські звукозаписувальні компанії «Columbia Records» та інші – і це були перші записи української традиційної танцювальної музики.

Гурт брав участь у багатьох музичних подіях України, Польщі, Греції та Німеччини.

Коментарі