Новини

У пошуках екомонстриків. У Чернівцях презентували збірку казок

Їх написала Алла Чобан спільно з учнями гімназії № 5. 

16 квітня на базі Чернівецької гімназії №5 відбулася презентація дитячої книжки «У пошуках екомонстриків». У збірці понад 20 казок, які вчать дітей берегти довкілля, сортувати сміття, прибирати за собою на природі тощо.

Авторка цього проекту – Алла Чобан. Реалізували його за підтримки БФ «Кращим бути». У книжці зібрані казки пані Алли та тексти, які написали діти. Загалом до проекту долучилися 50 учнів. Деякі ілюстрації до збірки підготували учні художньої школи.

«Ідея створити екоказки у мене була давно. Та я їх писала, і вони зберігалися у моїй шухляді. Потім я дізналася про БФ «Кращим бути» і подумала, що можна було б надрукувати такі казки за підтримки благодійників. Та одна справа – це мої роботи, але більш трепетною для мене стала співпраця із дітьми. Спочатку я їм розповіла свою казку, далі вони спільно зі своїми батьками почали писати власні тексти, доповнювали їх цікавими ілюстраціями. У цих казках дуже яскраві герої, дуже добрі погляди. Приємно, що дітям болить доля якоїсь пташечки, їжачка чи сови…», – розповіла «Шпальті» Алла Чобан.

Учні 2 класу гімназії №5 презентували збірку театралізованим виступом. Вони зіграли уривок з казки. Перевтілилися в автора, у їжачка, який може постраждати через використану батарейку, що потрапить у землю, у сову та інших лісних звірів. Один із головних героїв казки – Святик, навіть має реального прототипа. Це другокласник Святослав, онук чернівчанки Лариси Ключевської, який любить природу і дбає про тваринний світ.

У гімназії зібрали використані батарейки, які здають на утилізацію. Невдовзі тут планують провести екоексперимент – день без поліетилену.

 

 

Коментарі