Новини

Орган та поезія. У Чернівцях вперше виступлять митці зі Швейцарії та Франції

Для всіх охочих звучатимуть твори композиторів Швейцарії, Канади, Франції, Марокко та Бельгії.

22-го квітня у залі органної та камерної музики (вул. Українська, 30) відбудеться органний перфоменс митців зі Швейцарії та Франції − органістка та композиторка Аврора Бааль та сценічний декламатор Емманюель Плентель.  

Початок о 18:30.

У рамках року французької мови в Україні музиканти підготували нетипову органну програму. Для всіх охочих звучатимуть твори композиторів Швейцарії, Канади, Франції, Марокко та Бельгії, серед яких шедеври Е. Саті, А. Онеґґера, О. Мессіана. Доповнить їх декламація поезії від Еммануеля Плентеля — французького митця, відомого своїми експериментами з мелодією та словом.

Емманюель Плентель разом із симфонічними оркестрами та театрами створюють музично-поетичні постановки для сцен усієї Європи. Зі своїм фортепіанним монологом він виступав у Саудівській Аравії та Ізраїлі.

Аврора Бааль вивчала фортепіано, орган та теорію музики у французькому Ліоні, а пізніше здобула ступінь магістра у відомій швейцарській музичній академії Schola Cantorum Basiliensis за спеціалізацію на 15-19 століття. Зараз на своїх концертах та різноформатних музичних проектах вона майстерно поєднує шедеври давньої музики з творами сучасних експериментальних композиторів.

Організатори концерту — українсько-швейцарська асоціація Галіціана Скола Канторум та Посольство Швейцарії в Україні.

Коментарі