Новини

У Чернівцях завершився опалювальний сезон

Подачу тепла припинили сьогодні, 8 квітня.

Фото: unsplash

 Сьогодні, 8 квітня, у Чернівцях завершився опалювальний сезон.

«Відповідно до розпорядження Чернівецького міського голови, з 8 квітня завершено опалювальний сезон у будівлях житлового, нежитлового фонду та соціальної сфери (пологові будинки, дошкільні, навчальні заклади, лікарня, поліклініки тощо)», – йдеться на офіційному сайті Чернівецької міської ради.

Як повідомив у коментарі «Шпальті» директор МКП «Чернівцітеплокомуненерго» Олександр Меленчук, середньодобова температура повітря уже впродовж декількох днів становить понад вісім градусів тепла. Тому опалення вимкнули згідно з законом.

«Усього близько 100 заявок отримали від споживачів, які цікавилися щодо подачі тепла. Ця послуга наразі не актуальна. Чернівчани не готові платити за опалення навесні. Навіть узимку, хто має прилади обліку, прикрутили подачу тепла, і ми не мали куди подавати теплову енергію», – зазначив Олександр Меленчук.

Також керівник Чернівцітеплоенерго зазначив, що наразі тариф на послуги централізованого теплопостачання у Чернівцях найнижчий по Україні і він необґрунтований. Крім того, всі кошти від споживачів автоматично перераховують Нафтогазу. Чернівцітеплокомуненерго отримує лише 6%. І цих коштів не вистачає на потреби підприємства. Тому, ймовірно, будуть готувати нові розрахунки тарифу.

 

Коментарі