Новини

З квітня «Доступні ліки» відпускатимуть лише за електронними рецептами

Аби отримати електронний рецепт, потрібно обов’язково підписати декларацію з сімейним лікарем.

З 1 квітня пацієнти зможуть отримати лікарські засоби за урядовою програмою «Доступні ліки» лише за електронними рецептами. Вони мають бути виписані через електронну систему охорони здоров’я відповідно до Постанови Кабінету міністрів України від 27.02.2019р. № 135 «Деякі питання реімбурсації лікарських засобів». Про це повідомляє на своїй сторінці у Фейсбук управління охорони здоров’я Чернівецької міської ради.

«Для проведення повного розрахунку з аптечними закладами за відпущені лікарські засоби відповідно до Урядової програми «Доступні ліки» у першому кварталі 2019 року та недопущення дебіторської або кредиторської заборгованості, з 20.03.2019 р. буде припинений відпуск лікарських засобів, вартість яких підлягає повному або частковому відшкодуванню», – йдеться у повідомленні.

Відпуск лікарських засобів відновлять з 1 квітня 2019 року за електронними рецептами пацієнтів. Аби їх отримати, потрібно обов’язково підписати декларацію з сімейним лікарем.

Нагадаємо, відпуск здійснюють аптечні заклади міста, які уклали договір із Національною службою здоров’я України (НСЗУ).

 

Коментарі