Новини

Буковинський легкоатлет Ібрагімов візьме участь у Всесвітніх естафетах у Японії

Високий результат на цих змаганнях дозволить автоматично отримати путівку на чемпіонат світу, який відбудеться в Катарі.

Фото promin.cv.ua

На засіданні виконкому Федерації легкої атлетики України в Івано-Франківську затвердили склад команди для участі у Всесвітніх естафетах ІААФ. Змагання під егідою Міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій 11-12 травня прийматиме японське місто Йокогама. Про це повідомляє офіційний сайт ФЛАУ.

До складу української збірної (загалом 15 спортсменів) внесли буковинця Еміля Ібрагімова. Легкоатлет потрапив до чоловічої естафетної команди, яка побореться у бігу 4х100 метрів.

«Спортсменів, які поїдуть у Японію, вибирали за результатами чемпіонату України. Наразі я цілеспрямовано готуюся до змагань на зборі в Португалії. Труднощі полягають у тому, що турнір відбудеться на початку травня, і на підготовку не так багато часу. Але ми встигнемо набрати оптимальну форму», – повідомив у коментарі «Шпальті» Еміль Ібрагімов.

За його словами, у квітні всі українські естафетні команди готуватимуться до змагань на зборі в Анталії (Туреччина).

Всесвітні естафети ІААФ проводять, починаючи з 2014 року. Перші три рази ці престижні змагання відбулися на Багамських островах, у 2019 році їх вперше перенесли до Японії.

«Наша естафетна команда вже має досвід участі в цих змаганнях. У 2014 році ми на Багамах встановили національний рекорд і кваліфікувалися на Чемпіонат світу, який відбувся в китайському Пекіні», – розповів Еміль Ібрагімов.

Цьогоріч найкращі десять команд у кожній із дисциплін на Всесвітніх естафетах автоматично отримають путівку на Чемпіонат світу з легкої атлетики, який прийматиме столиця Катару Доха. 

 

Коментарі