Новини

Буковинці можуть безкоштовно здобути юридичну, психологічну та кібер-освіту

Поліція Чернівецької області запрошує буковинців на навчання у ЗВО зі специфічними умовами.

Поліція Чернівецької області запрошує буковинців віком від 17 до 30 років на навчання у ЗВО зі специфічними умовами. Охочим пропонують здобути освіту юриста, психолога чи кібернетика безкоштовно з гарантованим місцем роботи у патрульній поліції у майбутньому.

Як розповіла начальниця сектору організації відбору та проведення атестування поліціантів обласного управління Нацполіції Оксана Зелепуга у коментарі «Шпальті», період навчання зараховується вступникам як поліцейський стаж.

«Найбільше це орієнтовано на випускників, та скористатися такою можливістю може будь-хто, віком до 30 років. Є  заклади навчання, з якими ми співпрацюємо. Перший рік вступники навчаються в казармовому режимі, потім вони можуть проживати у гуртожитку чи на винайманій квартирі. Саме навчання безкоштовне, спецодяг надаємо, виплачуємо стипендію. Та одна з найбільших переваг те, що період навчання в закладах вищої освіти МВС України зараховується в проходження служби в Національній поліції. Курсанти навчаються у званні «рядовий поліції» та отримують 3-4 роки поліцейського стажу», – розповіла Оксана Зелепуха.

Для того, аби вступити на навчання, людина повинна мати атестат повної загальної середньої освіти та дати ЗНО. Для спеціальності «Право» потрібно скласти тестування з української мови та літератури, історії України та математики або іноземної мови (на вибір). Для спеціальності «Правоохоронна діяльність» потрібні результати тільки з двох ЗНО – української мови та літератури та історії України. Ті, які хочуть здобути освіту за спеціальністю «Психологія», мають скласти тестування з біології, української мови та літератури й математики або іноземної мови (на вибір). Один із ЗВО – МВС України пропонує навчитися кібербезпеці.

«Абітурієнт подає нам анкету приносить всі необхідні документи. Потім він проходить медкомісію. Після цього ми направляємо цю людину в один із закладів навчання, які співпрацюють із нами», – додає Оксана Залепуха.

Вступник укладає угоду, згідно з якою після закінчення навчання три роки повинен відпрацювати у поліції. Якщо ж людина за час навчання передумала і не хоче працевлаштуватися у патрульній поліції, вона повертає державі кошти за навчання.

Якщо бажаєте вступити до закладів вищої освіти в системі МВС України, звертайтеся за детальною інформацією до СОВПАП УКЗ ГУНП в Чернівецькій області за адресою: м. Чернівці, вул. Головна, 24 (вхід з вулиці Чайковського), тел. (0372) 591432, 066-18-333-17

Перелік ЗВО зі специфічнми умовами навчання, які здійснюють підготовку поліціантів:

1. Національна академія внутрішніх справ;
2. Харківський національний університет внутрішніх справ;
3. Дніпропетровський державний університет внутрішніх справ;
4. Львівський державний університет внутрішніх справ;
5. Одеський державний університет внутрішніх справ;
6. Луганський державний університет внутрішніх справ ім. Е.О. Дідоренка;
7. Донецький юридичний інститут МВС України.

 

 

 

Коментарі