Новини

На Буковині на військову службу призвуть 500 строковиків

Стартує весняний призов на строкову службу.

500 строковиків планують набрати впродовж весняного призову у Чернівецькій області до лав Збройних сил України та інших формувань. Відправка строковиків до військових частин розпочнеться 9 квітня та триватиме до 14 червня 2019 року. Про це під час брифінгу повідомив обласний військовий комісар Чернівецької області Віталій Чурай.

З першого до десятого квітня юнаки від 18 до 27 років зобов’язані з’явитися у військовий комісаріат, навіть якщо не отримали повістки.

За словами Віталія Чурая, призову на строкову службу підлягають громадяни України чоловічої статі, яким до дня відправлення у військові частини виповнилося 20 років та які не досягли 27-річного віку. Строкова служба триватиме 12-18 місяців – залежно від рівня освіти.

Також головний військовий комісар зазначив, що військовослужбовців строкової військової служби не будуть залучати до виконання бойових завдань на території Донецької та Луганської областей.

До речі, у разі неявки призовника до військового комісаріату за повісткою без поважних причин, він нестиме відповідальність в установленому законом порядку.

 

Коментарі