Новини

Озеленити центр міста. Де у Чернівцях цьогоріч висадять дерева

Повністю замінять дерева на вулиці Кафедральній.

Сьогодні на вулиці Степана Бандери працівники Тресту зеленого господарства висадили саджанці дерев. Також зелені насадження з’явилися на вулиці Івана Франка. Загалом цього року працівники Тресту планують озеленити центр Чернівців та прилеглих вулиць, а ще – цілком замінити дерева на вулиці Кафедральній.

«Тривають роботи на вулицях Івана Франка та Степана Бандери. Підсадка дерев буде на Головній (від Лялькового театру до Центральної площі), Університетській, Героїв Майдану (чекаємо дозволу на виконання робіт із видалення пнів, адже там є багато комунікацій)», – розповів у коментарі «Шпальті» керівник Тресту зеленого господарства Олександр Брязкало.

Також є перелік адрес, де цьогоріч висадять та замінять дерева.

«Хочемо повністю відновити зелені насадження у центрі міста. Будемо висаджувати саджанці дерев у порожні лунки, які уже є на цій вулиці. Скажімо, на Івана Франка та Бандери раніше були висаджені липи. Тому досаджуємо ці ж дерева, аби не було різних порід на одній локації. Хочемо привести все до одного стилю», – каже Олександр Брязкало.

На нових вулицях або ж локаціях, де раніше не було зелених насаджень, у Чернівцях висаджують різні породи. Наприклад, на Суворова торік висадили червоні клени.

Також цього року Трест зеленого господарства має замінити дерева на вулиці Кафедральній, оскільки наявні визнали аварійними.

«Необхідно провести повністю заміну дерев по обидва боки вулиці Кафедральної – від Головної до Кобилянської. Наразі там є десять вільних лунок. Уже частково видалили пні. Коли отримаємо дозвіл від Департаменту ЖКГ на знесення аварійних дерев, почнемо це робити. Ми отримали завдання від відомства повністю провести заміну дерев тут та висадити гарні декоративні замість каштанів. Можливо, це буде тюльпанове дерево. Каштани там висаджувати не будемо, бо вони хворіють у нашому місті – жовтіють вже у липні», – каже керівник Тресту зеленого господарства.

За його словами, спеціальна комісія при Департаменті ЖКГ обстежила дерева на цій вулиці та готує висновки щодо їхнього знесення. Адже раніше тут неодноразово падали гілки, які пошкоджували газопровід. А поруч парковка та собор. Замінити дерева на вулиці Кафедральній планують наприкінці березня-початку квітня.

 

Фото Ярослави Дерев’янко

 

 

   

 

Коментарі