У Чернівцях провели екологічну акцію до Дня Землі

Захід на площі Філармонії організували студенти та викладачі БДМУ.

Сьогодні, 20 березня, у Чернівцях провели екологічну акцію з нагоди Дня Землі «БДМУ проти пластику».

Захід організували студенти та викладачі Буковинського державного медичного університету.

Студенти виготовили костюми з поліетиленових пакетів, пляшок та інших відходів, щоб продемонструвати, скільки різного сміття ми щодня викидаємо.

«Акція присвячена міжнародному Дню Землі. Наші студенти і професорсько-викладацький склад університету вирішили долучитися до неї, акцентувавши увагу чернівчан та гостей міста до проблем надмірного використання виробів із пластику. У студентському середовищі обговорюють питання сортування сміття: я часто чую від них думки про те, що необхідно зберегти нашу планету, довколишнє середовище», – розповів доцент кафедри пропедевтики внутрішніх хвороб БДМУ Василь Присяжнюк.

Учасники акції кажуть, мало людей наразі замислюються про користь товарів, упакованих у пластмасу. А такі продукти не менш шкідливі, ніж сам пластик, – переконують екологи. Наприклад, популярні серед українців пляшки для напоїв виготовляють із полівінілхлориду – прозорої пластмаси. Насправді ця тара виділяє вінілхлорид уже через тиждень після того, як туди залили рідину. А через місяць у мінеральній воді накопичується декілька міліграмів отрути.

«Сьогодні волонтери одягли костюми з виробів із пластику. Вони  акцентують увагу на тому, що цей пластик навколо нас. Що нам необхідно зменшувати його використання у повсякденному житті і покращити методи його утилізації», – додав Василь Присяжнюк.

Також студенти БДМУ роздавали інформативні листівки, у яких описали всю шкоду пластику для людей.

Ірина Болеста

 

Залишити відгук