Афіша, Новини

«Наступність поколінь». У Чернівцях відкриють виставку петриківського розпису

 

Під час виставки автор та студенти проведуть майстер-класи для всіх охочих опанувати мистецтво створення чарівних замальовок. 

18 березня о 17:00 у центрі культури «Вернісаж» (вулиця Кобилянської, 53) відбудеться урочисте відкриття виставки петриківського розпису «Наступність поколінь»На виставці представлять роботи заслуженого майстра народної творчості України Тетяни Гарькавої та її учнів – студентів Дніпропетровського театрально-художнього коледжу та Дніпровського національного університету ім. О. Гончара.

Чернівчанам презентують твори, виконані в техніці петриківського розпису на різних матеріалах: дереві, полотні, тканині, склі та інших. Роботи несуть у собі збереження вічної краси петриківського квітково-рослинного орнаменту, його чарівність і самобутність. Представлені на виставці твори є унікальною збіркою народного мистецтва. 

Крім того, відвідувачі зможуть випробувати себе в декоративно-ужитковому мистецтві. Під час виставки авторка та її студенти проведуть майстер-класи для всіх охочих опанувати мистецтво створення чарівних замальовок.

Виставка триватиме з 18 по 25 березня.

 

Коментарі