Новини

Від ідеї до дій. Як чернівчанам змінити місто на краще

Містянам презентували проект «Молодь змінить Україну».

Сьогодні у Чернівцях відбулася презентація наймасштабнішого проекту Фонду «Молодь змінить Україну». Програма призначена для патріотичних українців, активних у громадському житті, які готові бути рушійною силою змін в Україні. 

Цьогоріч Чернівці вперше долучилися до програми, яку започаткував Фонд родини всeсвітньовідомого українського eкономіста, співзасновника eкономічного форуму в Давосі Богдана ГаврилишинаФонд започаткували 2012 року. З того часу за кошти Фонду родини Богдана Гаврилишина організація проводить навчання і тренінги для українців із різних куточків країни.

«Для участі треба підготувати ідею, як змінити наше місто чи регіон на краще, тобто перспективну локальну або регіональну ініціативу. Ми ж зі свого боку навчимо, як цю ідею втілити у життя», – розповідає регіональний координатор програми у Чернівцях Володимир Антків.

Передбачено декілька етапів: знайомства з організаторами, спікерами, нинішніми та минулорічними учасниками у Києві, навчання та презентація проектів у Чернівцях. Для найактивніших учасників запланована поїздка до європейської країни.

«Якщо проект успішний, його автор зможе взяти участь у грантовому конкурсі та отримати кошти на реалізацію. За кордон поїдуть активні учасники, які володіють іноземною мовою», – додав координатор проекту.

Чернівчанин Максим Кияк брав участь у проекті в 2014 році. Тоді він пройшов навчання і провів у Польщі тиждень – досліджував досвід країни.

«Що мені дала ця програма? Найбільший ефект – нетворкінг, тобто мережа контактів. В Україні талановита молодь, але її потрібно вчити об’єднуватися задля спільних ідей та проектів», – розповів Максим Кияк.

Участь у проекті «Молодь змінить Україну» безкоштовна, доступна для українців віком від 20 до 35 років. Подати електронну заявку можна до 14 березня цього року включно.

Детальніше про проект читайте тут –https://www.youtube.com/watch?v=38zOjdGsawU.

Коментарі