Новини

90% доріг місцевого значення у Чернівецькій області потребують ремонту

Кожен район отримає по 10-12 мільйонів на утримання та ремонт доріг.

Фото Ендрю Ли

90% доріг місцевого значення (шляхи, які прилягають до доріг державного значення: асфальтовані, гравійні та без покриття) потребують ремонту. Про це повідомив в.о директора Департаменту капітального будівництва та дорожнього господарства ЧОДА Олександр Пуршага. Це відомство, яке з 1 січня 2019 року визначено розпорядником коштів ремонту та утримання доріг місцевого значення.

«Нам передали 225 млн гривень на утримання й обслуговування доріг на 2019 рік. Оскільки у Чернівецькій області 90% доріг потребують ремонтів, вирішили розподілити кошти однаково на кожен район. Виходить по 10-12 млн гривень на кожен. Запропонували головам районів та ОТГ визначити перелік об’єктів, які першочергово потребують ремонту. Їхні пропозиції надсилаємо на коригування в Укравтодор», – заначив Олександр Пуршага.

Щодо капітального ремонту доріг місцевого значення, то у Департаменті насамперед планують завершити об’єкти, які перейшли з минулих років.

«Департамент підготував перелік об’єктів будівництва капітального поточного та середнього ремонтів автомобільних доріг загального користування місцевого значення, комунальної власності, які фінансують за рахунок коштів субвенції держбюджету, місцевих бюджетів на 2019 рік. Перелік надіслали на погодження у державне агентство автомобільних доріг. Відтак виготовимо проекти та укладемо угоди з підрядниками. Лише тоді зможемо починати роботи», – зазначив Олександр Пуршага.

Нагадаємо, 1 січня 2019 року утворено новий структурний підрозділ ЧОДА – Департамент капітального будівництва та дорожнього господарства. 1 січня його визначили розпорядниками коштів доріг місцевого значення.

 

Коментарі