Новини

Перинатальний центр у Чернівцях готовий на 75%

Для завершення об’єкта потрібно ще 17,9 млн гривень із державного бюджету.

 

Для завершення перинатального центру у Чернівцях потрібно ще 17,9 млн гривень. Про це під час прес-конференції повідомив в.о. директора Департаменту капітального будівництва та дорожнього господарства Чернівецької обласної держадміністрації Олександр Пуршага. Також він розповів, якщо область отримає ці гроші з державного бюджету, об’єкт завершать у четвертому кварталі 2019 року. Наразі перинатальний центр готовий на 75%.

«Маємо скориговану проектно-кошторисну документацію під завершення перинатального центру. Це 161,3 млн гривень. Станом на 1 січня 2019 року залишок кошторисної вартості щодо цього об’єкта складає 45,3 млн гривень. На рахунках облдержадміністрації маємо 27,4 млн. Очікуємо рішення сесії облради, коли ці кошти скерують до нас, і зможемо продовжити роботи на об’єкті. Аби завершити об’єкт цілком, нам потрібно ще 17,9 млн гривень (враховуючи кошти, які є на рахунках ОДА). Оскільки його фінансують із державного бюджету, є певні труднощі в отриманні цих грошей», – зазначив Олександр Пуршага.

Також він розповів, що роботи у перинатальному центрі не призупиняли. За словами пана Олександра, там тривають внутрішні роботи, монтують обладнання. Щойно поступить фінансування на рахунки Департаменту, темпи роботи пришвидшать.

Вам буде цікаво: Чому не можуть завершити будівництво перинатального центру у Чернівцях

«У квітні розпочнемо роботи на вулиці – під’єднуватимемо мережі тощо. Сподіваюся, що отримаємо кошти на завершення робіт та у четвертому кварталі цього року здамо в експлуатацію перинатальний центр», – зазначив Олександр Пуршага.

 

Коментарі