Новини

Другий поверх із терасою. На Університетській реконструюють торговий центр

Містобудівна рада погодила проект реконструкції.

Ескізний проект Ярослава Бойка

Торговий центр на вулиці Університетській, 7-б (наразі тут магазин «День і ніч») плануюють реконструювати. Тимчасову споруду оновлять, а на даху будівлі облаштують терасу. Таке рішення ухвалили члени архітектурно-містобудівної ради 7 березня.

Автор проекту реконструкції торгового центру архітектор Ярослав Бойко у коментарі «Шпальті» розповів, що згідно з проектом планують замінити конструкції тимчасової споруди. Після реконструкції статус споруди залишиться тимчасовим.

«Зміниться оздоблення споруди, будуть нові легкі конструкції, нове скло, перекриття, всередині також усе оновлять. Окрім цього, плануємо облаштувати другий поверх та терасу на даху», – каже Ярослав Бойко.

Наразі замовник уже має погодження архітектурно-містобудівної ради для отримання містобудівних умов та обмежень. Відтак він повинен отримати висновки відділу культури охоронної спадщини тощо.

«Оскільки споруда розташована у центрі Чернівців, замовнику потрібно отримати багато погоджень. Дозволів необхідно більше, ніж він виконає робіт», – розповів Ярослав Бойко.

Також архітектор розробив концепцію розвитку території на вулиці Університетській, 7-б, оскільки такі зауваження зробили члени містобудівної ради авторові проекту.

«Ми розглянули розвиток цієї території у комплексі кварталу та скверу й розробили сценарій розвитку території на 10 років. Перший етап – це реконструкція торгового центру, другий  – забудова будівель на місці тимчасової споруди. Третій – розчистити сквер, понизити його до рівня тротуару та зробити доступним для маломобільних груп населення. Також пропонуємо знести скляну будівлю, яка примикає до будинку офіцерів (оскільки це пам’ятка місцевого значення), та перенести її до будівлі, яку плануємо звести на місці нинішньої тимчасової споруди», – розповідає автор проекту.

Наразі запланований тільки перший етап розвитку території, зокрема реконструкція тимчасової споруди торгового центру.

Ескізний проект Ярослава Бойка

Концепція розвитку скверу та території на 10 років

 

Коментарі