Харчуються комахами та птахами. До Чернівців привезли виставку хижих рослин та жителів джунглів

Тричі на день можна стати свідками підгодовування рослин комахами.

У Чернівцях відкрили виставку рослин-хижаків та жителів джунглів. Вона єдина в Україні, на якій представлені такі екзотичні види. Ця виставка – приватна колекція сімейного подружжя Дмитра та Світлани Бичковських із Кривого Рогу.

Чернівчани можуть побачити хижих рослин, які харчуються комахами, декілька видів павуків та рептилій. Також на виставці є рідкісні таргани та гігантські равлики, шиншили та цікавий вид їжачків.

«Знайомтеся, карликові африканські їжачки. Їх охоче гладять та граються з ними. Це штучно виведений вид, який не трапляється у дикій природі. Їжачки мініатюрні та зовсім не колючі. Вони одні з улюбленців виставки», – розповідає адміністратор Кирило.

Родзинкою виставки є рослини-хижаки. Тут більше сотні представників флори, які харчуються комахами, навіть птахами і маленькими гризунами.

«Є активні і пасивні хижаки. Пасивні заманюють до себе комах специфічним липким соком, який у них на листях. Шлунковий сік допомагає їм перетравлювати їх. А є хижаки, які буквально ловлять комах. Їх щелепи закриваються, і комаха вже звідти ніяк не вийде. Ці рослини перетравлюють здобич по декілька днів», – пояснює Кирило.

 

Тричі на день можна побачити, як рослин привселюдно годують: о 10:00, 15:00 та 18:00. Охочі можуть придбати і собі рідкісну рослину.

Вам буде цікаво: Можна погодувати, обійняти і сфотографуватися. До Чернівців уперше приїхав контактний зоопарк

Також можна подивитися на кубинських тарганів та мадагаскарських, які є місцевим делікатесом. На виставці також представлена м’якотіла черепаха трионікс, з якої китайці варять популярний суп. Особливою увагою відвідувачів користується королівська анаконда Рита. Їй менше двох років, змію дозволяють брати на руки.

Вхід у виставкову залу коштує 70 гривень для дорослих, 50 – для дітей. Для маленьких відвідувачів до трьох років вхід безкоштовний. Із тваринами можна фотографуватися, а екскурсовод розповідає детальну інформацію про кожний вид.

Екзотичну виставку відкрили у ТЦ «Екватор» (3 поверх) 2 березня. Відвідати її можна з 10 до 20 години без вихідних до 8 квітня. 

Діана Ватаман

Фото Ірини Болести

 

Залишити відгук