Новини

Можна погодувати, обійняти і сфотографуватися. До Чернівців уперше приїхав контактний зоопарк

Тут є єноти, сурикати, карликовий олень та кенгуру.

До Чернівців уперше приїхав контактний зоопарк із Харкова. Чернівчани можуть побачити майже 40 різних кроликів, єнотів, сурикатів, карликового оленя, кенгуру, морських свинок, мусанга й африканських равликів. Особливість цього зоопарку в тому, що тут на тварин можна не просто подивитися з-за сіток, а й погладити, взяти на руки та обійняти. Також є можливість нагодувати їх кормом.

Усі тварини привітні та не бояться людей. Єдиний, кого не дозволяють брати на руки – мусанга (малайська пальмова куниця, яка відома своєю роллю під час виробництва сорта кави «копі-Лувак», -авт.). Він може бути агресивним і кусатися. Працівники зоопарку розповідають, що найбільші улюбленці відвідувачів – єноти та сурикати.

«Діти впізнають у них улюбленців із відомих мультфільмів. Та море емоцій і щирих усмішок тут бачимо не лише в малечі. Дорослим теж дуже подобається тут», – розповідає працівник залу Руслан Тімченко.

У центрі залу – пара єнотиків, які чекають на поповнення у сім’ї. Вони дуже активні, з радістю підходять до людей і протягують через сітку лапки – чекають смаколики.

«Вони легко даються на руки, але можуть вкусити, якщо ви не даєте їм вас «обшукати». Вони бешкетники – їм цікаво, що у вашій сумці, у кишенях… А раптом там печиво? Вони дуже люблять солодке і горішки. Якщо у вас солодкі парфуми – можуть лізти цілуватися. Цікаві тваринки, з характером», – розповідає Руслан.

Усі тваринки доглянуті й чисті. У зоопарку запевняють, що прибирають клітки щодня і ретельно доглядають за тваринами. Їх годують тричі на день, тож іноді вони можуть не з’їсти всіх смаколиків від відвідувачів. Зоопарк відвідують й великими групами людей, організовують сюди поїздку цілими класами зі школи, та найбільше відвідувачів – із сім’ями, у яких є дітки.

Найбільше охочих познайомитися з тваринами тут вечорами та у вихідні. Виставку пухнастиків та африканських равликів можна відвідати щодня в ТЦ «Екватор», 3 поверх з 10:00 до 20:00 (до 24 лютого). Вхід для дорослих – 60 гривень, дитячий квиток – 50. Для дітей до трьох років вхід безкоштовний.

 

Діана Ватаман

Фото Ірини Болести

Коментарі