Новини

AETHER. Як у Чернівцях виступала медіапоетична група зі Львова. Фото

9 глядачів, котрі першими прийшли на захід, мали змогу взяти участь у перфомансі.

У суботу, 2 березня, у Чернівцях виступила українська група зі Львова «AETHER [етер]: mediacollaboration in real time». Його учасниками стали поет Михайло Жаржайло, письменниця і перекладачка Ірина Загладько, музикант Юрій Булка та художник Роман Гайдейчук. Музикопоетичний гурт представив новий перформанс «Aether: перенесення», створений ексклюзивно для «Steinbarg Gallery & Cafe».

Художники створювали мовою програмування музику і при цьому хід музичного супровіду та відео залежав від дев’яти глядачів, які прийшли на виступ першими. Музика змінювалася та створювалася відповідно до того, яку наступну карточку дасть глядач художнику.

За словами організаторів, такий перформанс дозволяє відвідувачам розслабитись, знайти своє місце у тому середовищі в якому вони перебувають нині. Весь вечір лунала розслабляюча музика, інколи під неї читали поезію та демонстрували відео, зняте в тому ж приміщені, де проводили захід.

У коментарі «Шпальті» організаторка заходу і менеджерка «Steinbarg Gallery & Cafe» Анна розповіла, що головна мета заходу – створити всі умови для того, аби люди змогли відчути відсутність бар’єрів.

«Це своєрідне дослідження простору і при цьому взаємодії людей в ньому. Основна ціль художників – створити максимально можливі умови для того, щоб людина змогла відчути відсутність стіни, бар’єру перед тим, як перейти на іншу сторону чи в інший простір.  Тобто, коли в твоєму житті наступає кризовий час, ти можеш переступити через це і піти далі».

Ірина Болеста

Коментарі