Новини

Як отримати компенсацію збитків, завданих автомобілю через погану дорогу

ГО «Центр реформ та розвитку» підготувала корисні поради для водіїв.

Зважаючи на стан дорожнього покриття у Чернівцях, водії частіше пошкоджують свої автомобілі. Однак мало хто звертається до суду за компенсацією збитків внаслідок поломки.

Громадська організація «Центр реформ та розвитку» підготувала поради для водіїв, як діяти у разі поломки, аби отримати компенсації від відповідальних служб.

«Якщо автомобіль зламався в місті, то вимагати відшкодування вврто в місцевій автодорожній службі», – радять у Центрі реформ та розвитку.

Також зазначають, якщо встановлений знак «нерівна дорога», то автодорожня служба не відшкодує збитки, а поліція може визнати вас винуватцем ДТП.

Поради для водіїв, якщо машина зламалася на дорозі:
– за очевидців підходять і пасажири, записати їхні ПІБ, номери телефонів;
– простежити, щоб поліціанти під час складання схеми ДТП вказали розмір вибоїни на дорозі та причиною ДТП зазначили саме незадовільний стан дорожнього полотна;
– робіть фото та відео стану дороги, дефектів полотна, фіксуйте пошкодження авто з прив’язкою до орієнтирів, якими можуть бути будинок, зупинка, опори електропередач, заправка;
– зберігати чеки, квитанції оплати евакуатора, послуги оцінювача з сертифікатом, якщо за власний рахунок робите ремонт, то перевірити, чи офіційно працює СТО.

 

Коментарі