Новини

У Чернівцях об’єднали міську лікарню №1 з лікарнею №2

Після обєднання лікарня стане закладом Інтенсивного лікування першого рівня в Центральному госпітальному окрузі. 

Фото Daan Stevens

28 лютого депутати міської ради ухвалили рішення «Про припинення юридичної особи – комунальної медичної установи «Міська клінічна лікарня №2» та затвердження передавального акта КМУ «Міська клінічна лікарня №2» КМУ «Міська лікарня №1». Про це повідомляє  управління охорони здоров`я Чернівецької міської ради.

«Це рішення збільшить потужності міської лікарні №1 . Розгортання ЛОР та офтальмологічних відділень на базі лікарні дозволить сконцентрувати хірургічну службу міста в одному закладі, більш ефективно використовувати наявні кадрові та матеріально-технічні ресурси», – йдеться у повідомленні управління.

Наразі міська лікарня №1 перебуває у стадії перетворення з комунальної медичної установи в комунальне некомерційне підприємство. Адже це є передумовою співпраці в подальшому з Національною службою здоров’я України.
Передислокація відділень і початок роботи на базі міської лікарні №1 здійснять по завершенню ремонтних робіт та проведення відповідного лабораторного моніторингу.

Вам буде цікаво: Є ліки. Як перевірити, які безкоштовні препарати є у мед закладах Буковини

Крім того, вивільнення приміщення дозволить зекономити бюджетні кошти: очікувана економія бюджетних коштів за рік – 1067,8 тис. грн, в тому числі від сплати комунальних послуг та енергоносіїв – 899,3 тис. грн, інші послуги (програмне забезпечення, охорона, телекомунікаційні послуги, вивіз сміття, протипожежні заходи) – 168,5 тис. гривень.

Після завершення процесу об’єднання та ремонтів ця лікарня стане закладом Інтенсивного лікування першого рівня в Центральному госпітальному окрузі. 

 

Коментарі