Новини

Пологовий будинок №1 отримав обладнання для передчасно народжених дітей

Спеціалізовані монітори передали благодійники фонду «Ранні пташки».

1 березня благодійники передали спеціалізоване медичне обладнання відділенню інтенсивної терапії новонароджених «Міського клінічного пологового будинку №1» Чернівців. Три монітори пацієнта HEACO G3D, три манжети для НІАТ для немовлят, три сенсори Sp02 для немовлят, три манжети для НІАТ для дітей, а також три зволожувачі кисню з витратоміром і редуктором за 87 тисяч гривень придбав БФ «Ранні пташки» за підтримки Асоціації батьків передчасно народжених дітей «Ранні пташки».

Кошти зібрали за ініціативи Алесі Азарової та Олени Вєдєрнікової.

«Ми з Оленою рік тому разом передчасно народили хлопчиків і вирішили подякувати всесвіту, що в нас здорові діти. Тому до їхнього дня народження організували збір коштів для одного з пологових будинків, де передчасно народжуються дітки. Ми обрали пологовий будинок №1, оскільки цьому сприяли два фактори. По-перше, нестача матеріально-технічної бази, по-друге, команда лікарів, яка підтримала цю ініціативу та допомагала збирати гроші», – розповіла керівниця відділу комунікації Асоціації батьків передчасно народжених дітей «Ранні пташки» Алеся Азарова.

Відділення інтенсивної терапії новонароджених «Міського клінічного пологового будинку №1» Чернівців щороку приймає близько 130 немовлят та розраховане на одночасне перебування і лікування шести важкохворих дітей. Проте відсутність достатньої кількості обладнання впливає на якість медичного обслуговування.

«Завдяки фонду «Ранні пташки» ми отримали обладнання, без якого догляд за дітками неможливий у модерному світі. Ці прилади моніторять насиченість крові киснем, заміряють артеріальний тиск, допомагаючи за потреби підтримувати маленькі серця вазоактивними препаратами. До отримання цих моніторів у нас було три робочих апарати, а дітей іноді по 6-8», – розповів завідувач відділення інтенсивної терапії новонароджених «Міського клінічного пологового будиноку №1» Денис Колюбакін.

Читайте також: Народжені для обіймів. Як у пологовому будинку №2 доглядають за поспішайками

Довідка. Всеукраїнська Асоціація «Ранні пташки» заснована мамами діток-поспішайок 2016 року з метою надання інформаційної та психологічної підтримки родинам, в яких діти народилися раніше терміну. Поєднуючи спільноти батьків, медиків та дослідників, асоціація працює у таких напрямках: попередження передчасних пологів; догляд та підтримка передчасно народжених малят; катамнестичне спостереження.

Фото Ірини Болести

 

Коментарі