Новини

Чернівецькі автори читали свої твори з нагоди Всесвітнього дня письменника. Фото

У целанівському центрі відбувся літературний вечір «Напередодні».

28 лютого у целанівському центрі відбувся літературний вечір «Напередодні», присвячений Всесвітньому дню миру для письменника. Це свято захисту свободи слова, прав письменників та вільності думок. Упродовж вечора свої твори зачитували Олександр Бойченко, Христя Венгринюк, Максим Дупешко, Андрій Тужиков, Iнга Кейван, Олександр Мельник та Ірина Лазоревич.

Літературний целанівський центр вже не вперше проводить подібний захід, розповідає один із авторів Олександр Мельник:

«День миру для письменника – це не тільки професійне свято, а більше день втілення свободи слова і можливості говорити про те, що є насправді», – каже поет.

Також Олександр Мельник розповів, що його надихає та мотивує займатись літературною творчістю.

«Я пишу вірші та прозові короткі оповідання. Переважно на теми кохання, трішки торкаючись тем екології та суспільства. Найчастіше висвітлюю у своїх творах те, що болить та турбує. Надихає все, що відбувається довкола: дещо зачіпає, зворушує, а щось обурює, і, власне, це відгукується у моїх віршах», – додає він.

Літературний вечір зацікавив чимало чернівчан різного віку та соціального статусу. Одна з присутніх слухачок розповіла, що саме її приваблює у відвідуванні таких заходів.

«Найбільше мені подобається те, що автори, які присутні сьогодні, абсолютно різні. Кожен з них має свою певну тематику та не схожий на інших. Цікаво послухати кожного та зрозуміти, що ближче для тебе самого», – каже студентка Олеся.

Під час літературного вечора, усі охочі могли придбати книги представлених авторів.

Анастасія Токар

Фото Ірини Болести

 

Коментарі