Новини

Патрульна поліція пропонує заборонити продаж алкоголю після 22:00 у Чернівцях

Рішення щодо цього питання ухвалюватимуть на засіданні сесії міської ради у другому кварталі.

Патрульна поліція Чернівців закликає міську владу ініціювати заборону продажу алкоголю у магазинах у нічний час. Відповідний лист зі зверненням до міської ради опублікував на своїй сторінці у Фейсбуку керівник УПП у Чернівецькій області Артур Шкроб.

«Об’єкти з подовженим режимом роботи здійснюють продаж підакцизної продукції, а саме алкогольного асортименту товарів. Працівники поліції все частіше виявляють факти порушень громадського порядку (хуліганства, розпивання алкогольних напоїв, перебування в п’яному вигляді тощо) біля таких закладів, впевнений, це не сприяє покращенню криміногенної ситуації на вулицях і заважає мешканцям міста та є одним із факторів вчинення злочинів проти власності (грабежі/крадіжки/розбої). Якщо обмежити продаж хоча б після 22:00, криміногенна ситуація покращиться. Це також унеможливить продаж алкоголю неповнолітнім. А патрульна поліція, своєю чергою, проконтролює цей процес і унеможливить незаконні продажі», – йдеться у повідомленні Артура Шкроба.

Керівник УПП у Чернівецькій області запропонував міській раді заборонити продаж алкоголю у нічний час з 22:00 до 8 ранку.

У відповіді керівнику УПП від заступника міського голови Володимира Середюка йдеться, що міськрада ініціює створення відповідного проекту рішення, яке розглянуть на сесії.

Сьогодні, 28 лютого, під час засідання сесії депутат Ярослав Петришин вніс пропозицію розглянути звернення керівника патрульної поліції про заборону продажу алкоголю у нічний час.

Водночас в.о. директора Департаменту економіки міської ради Віталій Гавриш зазначив, що раніше міська рада вже неодноразово розглядала це питання. Оскільки цей документ є регуляторним актом, у Департаменті економіки розпочали процедуру його підготовки.

У коментарі «Шпальті» заступник міського голови Володимир Середюк повідомив, що депутати ухвалили рішення внести проект про заборону продажу алкоголю у нічний час у другому кварталі 2019 року.

 

Коментарі