Новини

Чернівецька міська рада планує відремонтувати будівлю СІЗО за мільйон гривень

Депутати ухвалили програму щодо збереження архітектурного комплексу на Соборній площі.

Депутати Чернівецької міської ради затвердили Програму на 2019-2020 роки щодо збереження архітектурного комплексу «Чернівецький слідчий ізолятор», який розміщений у середмісті Чернівців. За відповідне рішення проголосували 23 народних обранці.

Згідно з документом, наразі приміщення установи, розміщеної на Соборній площі, у незадовільному стані та потребують проведення поточного ремонту. Тому програма передбачає заміну ринв і водостічних труб на основному корпусі у 2019 році. Це вартуватиме міському бюджету 380 тисяч гривень.

Водночас у 2020 році за 587,2 тисяч гривень планують замінити покрівлю на основному корпусі установи та перекрити дах над пекарнею, гаражами й підсобним господарством. Загалом задля збереження архітектурного комплексу «Чернівецький слідчий ізолятор» можуть витратити 967,2 тисяч гривень.

Фінансове управління міської ради має передбачити кошти на реалізацію Програми при внесенні змін до міського бюджету на 2019 рік та наступні роки.

Довідка. Будівництво приміщення карного суду і в’язниці у Чернівцях розпочали у 1812 році, а закінчили у 1821. Функції слідчого ізолятора установа почала виконувати з 1944 року. Наразі на території СІЗО розміщений режимний корпус, планова наповнюваність якого складає 513 місць, а також медична частина, лазньо-пральний комплекс, харчоблок, прогулянкові дворики та інші будівлі площею близько 5,8 тисяч квадратних метрів.

 

Коментарі