Новини

У Чернівцях зростуть тарифи на воду з крана

Тариф на водопостачання та водовідведення зросте на 0,7%.

Фото @ spider_mani

26 лютого Національна комісія, що здійснює регулювання в сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), ухвалила рішення про зміну тарифу на централізоване водопостачання та водовідведення у низці областей. Серед них – і КП «Чернівціводоканал». Про це повідомляють на сайті nerc.gov.ua.

Як розповів у коментарі «Шпальті» керівник КП «Чернівціводоканал» Борис Максимюк, для Чернівців тариф зріс на 0,7%.

«НКРЕКП має затвердити тариф. 26 лютого відбулося обговорення про зміну тарифу, яке триває з травня 2018 року. Тому наразі точно сказати, коли будемо застосовувати новий тариф, чи з 1 березня, чи 1 квітня, не можу. Однак, це не суттєве зростання ціни для споживача», – зазначив Борис Максимюк.

Також він зазначив, що для підприємства зміна тарифу теж не принесе збільшення доходу, адже ціни на коагулянти, електроенергію та пальне зросли у рази.

Тарифи для «Чернівціводоканалу»:

– для мешканців приватного сектору вартість водопостачання становитиме 10,3 гривні за куб води (попередня ціна — 9,6 гривні), водовідведення — 5,4 гривні (попередня ціна — 4,8 гривні). Загальна вартість — 15,7 гривні (попередня ціна — 14,5 гривні);

– для мешканців багатоповерхівок вартість водопостачання становитиме 11,2 гривні за куб води (попередня ціна — 10,4 гривні), водовідведення — 5,9 гривні (попередня ціна — 5,3 гривні). Загальна вартість — 17,04 гривні (попередня ціна — 15,7 гривні).

 

Коментарі