Новини

У школі №24 відкрили сенсорну кімнату для дітей з особливими потребами. Фото

Вона обладнана стимуляторами, які допомагають зберегти фізичне, психічне та соціальне здоров’я учнів.

У Чернівецькій школі №24 (вулиця Фізкультурна) відкрили сенсорну кімнату для дітей з особливими освітніми потребами. Вона обладнана великою кількістю стимуляторів, які впливають на органи зору, слуху, нюху, тактильні та вестибулярні аналізатори. Вони допомагають зберегти фізичне, психічне та соціальне здоров’я учнів.

«Дітей з особливими потребами в нашій школі з кожним роком усе більше. У 2011 році, коли ми почали впроваджувати інклюзивне навчання, у нас була лише одна така дитина. Наразі ми маємо п’ятнадцять учнів на інклюзивній формі навчання і дев’ять – на індивідуальній», – розповіла директорка школи №24 Уляна Легусова.

Сенсорну кімнату розділили на два функціональних блоки: релаксаційний (із м’якими покриттями) та активаційний (з обладнанням із світлооптичними та звуковими ефектами, а також сенсорними панелями для рук і ніг). Також кімната поділена на дві зони: навчальну та зону відпочинку.

«Діти будуть займатися з корекційними педагогами, робитимуть фізичні вправи, а також розвантажуватимуть свій емоційний і фізичний стан. Також плануємо обладнати кімнату соціально-побутового орієнтування, де буде дитяча кухня, пральна машинка. Діти зможуть там набувати навичок, які будуть потрібні в побутовому житті», – зазначила Уляна Легусова.

З міського бюджету на облаштування кімнати та обладнання виділили 220 тисяч гривень, повідомляє офіційний сайт Чернівецької міської ради.

Фото Ірини Болести

 

Коментарі