Новини

У Чернівцях виступив легендарний балет «Сухішвілі». Фото

Чернівчани аншлагом зустріли грандіозний концерт всесвітньовідомих танцівників.

21 лютого на сцені Чернівецького музично-драматичного театру виступив Національний балет Грузії «Сухішвілі». Містяни зустріли легендарних танцівників аншлагом.

Танцюристи з Грузії вражають публіку по всьому світу своєю дивно видовищною хореографією, вихровими обертаннями, запаморочливими стрибками, які наповнюють сцену динамічною енергією та традиціями. Крім традиційних номерів, балет здивував глядачів колоритним українським танцем.

Ансамбль заснований далекого 1945 року відомим грузинським танцівником, балетмейстером та хореографом Іллею Сухішвілі та його дружиною Ніно Рамішвілі, друге покоління керівників – Тенгіз та Інга Сухішвілі (син та невістка), третє – Ніно й Іліко Сухішвілі (онуки). Балет «Сухішвілі» знімався в п’яти художніх фільмах. Про танцювальний колектив зняли сім документальних кінофільмів, а ще про «Сухішвілі» написали чотири книги. Їх називають «восьмим чудом світу», «зачарованим видовищем», «ураганом на сцені» та «дорогоцінним фольклорним каменем у класичній оправі». 

Це перший і єдиний фольклорний ансамбль, який виступає на світових підмостках славнозвісного театру «Ла Скала». Ансамблю вдалося навіть потрапити до книги рекордів Гіннеса – їхній світовий рекорд перевершив досягнення знаменитого Карузо: після одного з виступів «Сухішвілі» завіса здіймалася чотирнадцять разів. Після виступу співака Карузо – одинадцять.

Фото Альони Чорної

Коментарі