Новини

У маршрутках і тролейбусах Чернівців рахують пасажирів

Проводять підрахунок також і приватного транспорту, аби розробити транспортну модель міста.

З 18 лютого у Чернівцях розпочали досліджувати рух громадського транспорту, обстежувати пасажиропотік та завантаженість доріг. Обстеження та підрахунки триватимуть до 24 лютого. Про це на своїй сторінці у Фейсбуку повідомляє Чернівецьке тролейбусне управління.

Чернівці ввійшли у п’ятірку міст, які потрапили у проект щодо створення транспортної моделі. Про це у коментарі «Шпальті» розповів заступник начальника відділу транспорту, зв’язку та енергетики Департаменту ЖКГ міської ради Ігор Кожуленко. За його словами, раніше у мерії планували розробити нову транспортну модель Чернівців за бюджетні кошти. Та нині скористалися можливістю зробити це безкоштовно.

«Представництво німецької компанії «Dornier Consulting» працює над створенням транспортної моделі міста, до якої входить багато складових. Зокрема, це і мережа громадського транспорту, й обстеження пасажиропотоків, і обстеження трафіку приватного транспорту. Німецька фірма уклала угоду на виконання робіт із Західною маркетинговою компанією та долучила до обстеження транспортний коледж. Залучили 45 студентів», – розповів Ігор Кожуленко.

Виконавець проекту «Західна маркетингова компанія у Чернівцях» працює також у інших містах України.

«Наразі у Чернівцях відбувається комплексне обстеження пасажиропотоків, інтенсивність транспортних потоків у місті та відеофіксація засобів громадського транспорту. Працюють навчені люди, які мають усі дозвільні документи для проведення цих робіт. Вони рахують пасажирів у громадському транспорті та на зупинках. А на головних перехрестях проводять замір усіх транспортних засобів», – розповіла керівниця проектів Західної маркетингової компанії Інна Лужанська.

За словами Ігоря Кожуленка, обстеження та підрахунки триватимуть до 24 лютого, однак результати будуть не раніше квітня. Запропоновану транспортну модель міста розглянуть структурні підрозділи Департаменту ЖКГ. Відтак на сесії міської ради будуть вирішувати, чи реалізують цей проект у Чернівцях.

Довідка

Проект «Інтегрований розвиток міст в Україні» виконується німецькою урядовою компанією «Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH». У ньому беруть участь Львів, Чернівці, Вінниця, Житомир, Полтава та Подільський район Києва. Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH підтримує Уряд Німеччини в досягненні цілей у сфері міжнародного співробітництва заради сталого розвитку. Пріоритетними напрямами співпраці Німеччини з Україною є ефективне державне врядування, енергоефективність, сталий економічний розвиток.

 

 

Коментарі