Без категорії

Дослідники ЧНУ отримають понад 70 тисяч євро в межах проекту «Erasmus+»

Науковці працюватимуть над розвитком ідей медіації в Україні.

фото @rawpixel

Дослідники ЧНУ ім. Ю. Федьковича працюватимуть над створенням Федерації медіації та розробкою програми для магістрів-медіаторів. Про це повідомляє офіційний сайт Міністерства освіти і науки України. Проект упроваджують у межах програми ЄС «Erasmus+». Він спрямований на те, щоб розвивати в Україні практику залучення до вирішення конфліктів незалежної сторони – медіатора, який попередньо пройде підготовку.

Загалом до проекту «Медіація: навчання та трансформація суспільства» залучили понад 10 команд із різних країн світу: Грузії, Іспанії, Нідерландів, Латвії, Німеччини, Азербайджану та України. Учасники з країн, де планують створити профільні федерації (Україна, Грузія та Азербайджан), перейматимуть успішний досвід партнерів, вивчатимуть, як правильно поширювати знання про медіацію у суспільстві.

Нині у Нідерландах відбулася перша зустріч виконавців, на якій узгодили положення партнерських угод, план виконання завдань, а також програму навчальних візитів студентів, які спеціалізуються у питаннях медіації, до країн-учасниць програми.

Отже, ЧНУ ім. Ю. Федьковича отримає понад 70 тисяч євро на реалізацію завдань. Окрім чернівецького ЗВУ, партнерами проекту від України є Університет КРОК та Харківський національний університет імені Василя Каразіна.

Реалізувати проект планують за 3 роки. На думку організаторів, він допоможе зміцнити ідеї демократії та поширити найкращі європейські практики медіації.

Коментарі