Новини

Чернівчан запрошують стати учасниками програми «Молодь змінить Україну»

Учасниками можуть стати громадські активісти, представники соціально-відповідального бізнесу та медіа від 20 до 35 років.

Фото @johnschno

З 14 лютого стартувала реєстрація на участь у програмі для молодих державних службовців, активістів громадського сектору, соціальних підприємців та представників медіа «Молодь змінить Україну». Як повідомляють організатори, головною ціллю програми є підтримка активних, етичних, патріотичних молодих українських професіоналів, які здійснять трансформацію України в ефективну демократичну країну.

Активні представники молоді, віком від 20 до 35 років, із знанням іноземної мови та ідеями проектів місцевогорозвитку можуть заповнити реєстраційну форму, ставши частинкою великої команди «Молодь змінить Україну». Опісля найкращих відберуть для навчальних поїздок за кордон. Загалом програма проходить у декілька етапів:

1.  Локальні школи

Учасники програми отримають знання з тем соціальних інновацій в сфері державного управління та проектного менеджменту. Інтенсивне модульне навчання з поєднанням теорії, практичних кейсів та індивідуальної роботи над проектами допоможе учасникам підготувати і одразу ж реалізовувати власні ідеї місцевого розвитку. Спікерами школи є запрошені експерти національного рівня, регіональні експерти/лідери думок, ментори асоціації «Молодь змінить Україну».

2Втілення проектів місцевого розвитку

Цей етап передбачає реалізацію проектів місцевого розвитку, розроблених учасниками з застосуванням знань, отриманих на навчальних модулях. Менеджери програми відслідковують впровадження проектів та визначають найуспішніші з них. Переможці програми отримають навчальну поїздку впродовж тижня в одну з країн Європи або підтримку у вигляді мікро-грантів.

Пропоновані напрямки проектів:

– розвиток самоврядування та органів самоорганізації;

– формування нової ідентичності та ребрендингу міста/громади;

– розбудова інфраструктури соціальних інновацій;

– сприяння зростанню довіри та соціальної згуртованості;

– активізація соціального підприємництва;

– розвиток сектору креативних індустрій.

3. Навчальна поїздка до європейської країни для найуспішніших учасників програми

Найбільш активні учасники, які відповідатимуть усім вимогам програми, у вересні-жовтні 2019 року зможуть відвідати одну з шести країн Європи: Австрія, Німеччина, Норвегія, Швейцарія, Швеція та Польща. Сформовані у групи з 5-6 осіб впродовж тижня вивчатимуть європейський досвід, а по приїзді ділитимуться з громадськістю результатами свого дослідження.

Участь молодих регіональних лідерів у програмі «Молодь змінить Україну» дозволить їм отримати нові знання та систематизувати їх для практичного застосування в межах своїх компетенцій на місцях, отримати фінансову підтримку на старті проекту та прямий доступ до міжнародного європейського досвіду.

Дізнатися детальніше про програму можна тут

Реєстрація триває до 14 березня включно.

 

Коментарі