Новини

ТОП-11 чернівецьких закладів для романтичних побачень

Пропонуємо вам підбірку кав’ярень та ресторанів Чернівців, де можна тихо й затишно провести час зі своєю половинкою.

До Дня всіх закоханих «Шпальта» підготувала для вас підбірку з 11 чернівецьких закладів для найкращого романтичного побачення. Ми поділили заклади на дві групи: кав’ярні (для тих, хто хоче відсвяткувати бюджетно) та ресторани (для тих, хто звик шиканути на День Валентина, а потім жити святим духом).

Кав’ярні

1.«Blue bird coffee shop» (вулиця Головна, 111-109)

Години роботи: 09:00-21:00

«Синя пташка» – ще зовсім юна у місті кав’ярня. Але вона вже давно встигла завоювати серця та Інстаграми чернівчан. Тут роблять, певно, найсмачніші у місті вафлі та подають «наймімімішніше» капучино спеціально до Дня Валентина – з пухкими зефірками та маленькими цукровими сердечками. Затишний інтер’єр, негабаритні столики з маленькими вазами з живими квітами та неймовірно ароматна кава стовідсотково гарантують вам тихе та усамітнене Свято закоханих.

2.«Чашка» (вулиця Степана Бандери, 7, проспект Незалежності, 115)

Години роботи: будні 08:00-22:00; вихідні 09:00-22:00

Незважаючи на те, що тут майже завжди людно, «Чашка» є хорошим місцем для усамітнення. У кав’ярні можна посмакувати тістечками та пирогами – як солодкими, так і з м’ясними чи овочевими начинками. З напоїв гостям пропонують каву, чай чи молочні коктейлі. Ви незабутньо проведете тут День закоханих, розглядаючи картини старих Чернівців на стінах. P.S. якщо ваш візаві виявиться жахливо нудним, то можна підгледіти, що робиться за іншими столиками – широкі дзеркала на стінах не приховають нічого. Тільки чшш…

3.«Grand Café» (вулиця Кафедральна, 12)

Години роботи: 08:00-22:00

Тільки зайшовши всередину, ви одразу поринете в атмосферу початку минулого століття. Те, що надворі не австрійський час, видаватимуть хіба що касовий апарат чи холодильник із десертами. Чому б не провести День святого Валентина, споглядаючи на різнобарвні вітражі або портрети австрійської знаті та смакуючи ванільним тістечком з ароматною кавою, яку можуть зварити просто перед тобою у старовинній турці? От чим, а світлиною біля графського каміна ви точно здивуєте всіх в Інстаграмі.

4.«Віденська кав’ярня» (вулиця Ольги Кобилянської, 53-51)

Години роботи: 10:00-23:00

Хоч «Віденська» і називає себе кав’ярнею, але точно давно вже вийшла за її рамки. Величний зал на два поверхи з мармуровими сходами, червоні оксамитові дивани чи класична джазова музика точно не асоціюватиметься у вас зі словом «кав’ярня». Тут, як розповідає адміністраторка, впродовж 20 років поєднувалися пари. Тому, за словами жінки, для «більше, ніж кав’ярні» просто принизливо опинитися у ТОПі чогось – вона варта окремої історії. Широкий асортимент страв, пристойна карта вин (або ж кави – як захочеться), неймовірна музика та, зрештою, просто королівський інтер’єр гарантують вам неймовірний День святого Валентина.

5.«Bla-bla-bar» (вулиця Університетська, 7)

Години роботи: 09:00-21:00

Не зовсім кав’ярня, однак і ціни не дотягують до ресторанних. Тому «Bla-bla-bar» опинився у підбірці доволі бюджетних місць. Тут можна скуштувати, як переконують «естети», найкращі у Чернівцях суші чи рол-сети. Негучна музика, зручні дивани, тьмяне освітлення та широкі вікна з виглядом на нічні Чернівці стовідсотково підкорять серця закоханих. Однак столики сюди потрібно бронювати завчасно, оскільки навіть у будній день тут збираються черги з гостей.

Ресторани

1.«Monopoli» (вулиця Івана Франка, 3)

Години роботи: 10:00-23:00

Ресторан із декількома просторими і світлими залами, зручними кремовими диванчиками і картинами та люстрами, які можна розглядати годинами. Великий вибір страв, негучна музика та надзвичайно приємне обслуговування стовідсотково не зіпсують вашого романтичного настрою, радше навпаки – створять його. Ресторан підійде для всіх, хто хоче провести свято тихо, але водночас із шиком.

2.«DiBocca» (вулиця Марії Заньковецької, 10)

Години роботи: 11:00-00:00

Заклад, що розташований у самому серці міста – на площі Філармонії, безсумнівно закохає в себе будь-яку дівчину, тим паче на День закоханих. Величезні картини у стилі Ренесансу на стінах, вручну розписані люстри та зручні дивани точно не залишать байдужими нікого. Тут світло, просторо та спокійно. А ще м’які і пухкенькі сердечка над кожним столиком. Ресторан підійде для всіх закоханих, які хочуть відсвяткувати цей день із шармом.

P.S. Хлопці, якщо ви плануєте сказати вирішальні «Виходь за мене» своїй судженій, це ідеальне місце.

3.Ресторація «Rita Steinberg» (вулиця Університетська, 48)

Години роботи: 10:00-23:00

Заклад, який здивує неймовірною картою вин, деякі з них ресторація виготовляє власноруч (примітка: «Чорний принц» – любов усієї нашої редакції). Тут дуже спокійно і затишно, зручні дивани, по-справжньому королівські столи та заряснена зеленню дерев’яна стеля. Ненав’язлива музика, смачна їжа за прийнятними цінами і надзвичайно приємне обслуговування зроблять ваш вечір неймовірним. Але приходьте сюди саме ввечері! Тоді на всіх вікнах запалюють золотаві вогники – і відбувається справжня магія.

4.«Zone of Secret Kitchen» (Театральна площа, 3)

Години роботи: 12:00-23:00

Непримітний, на перший погляд, заклад на Театральній ховає справжні скарби всередині. Двоповерховий зал, королівські люстри та неймовірний вигляд з вікна точно підкорять ваше серце. Широкі й зручні дивани, миттєве обслуговування та страви «високої» кухні – саме те, аби здивувати свою половинку. Тут ненав’язлива музика й не дуже людно, тому «Зону» можна вважати одним із найкращих ресторанів для усамітнення закоханих.

5.«Pafos Frog» (вулиця Гете, 4)

Години роботи: 13:00-01:00

Це, напевно, найкраще місце для закоханих, які вже втомилися від лірично-валентинкових нАстроїв навколо, і хочуть по-справжньому затусити (якщо так ще говорять у 2019 році). Тут дуже смачна кухня, велика винна карта та життєзабезпечувальні написи на стінах у стилі «Life is too short to drink bad wine» (Життя занадто коротке, аби пити погане вино). Дуже цікавий інтер’єр, немовби стилізований під винний погріб, але все одно з дотриманням лоску і шику. Якщо хочете здивувати свою половинку, йдіть сюди!

фото Ірини Болести

6.«Don Gustavo» (вулиця Небесної Сотні, 19В)

Години роботи: 10:00-23:00

Просторий та світлий ресторан із багатьма столиками. Тут затишно і смачно, швидке обслуговування та мінімалістичний інтер’єр без зайвих деталей, які муляли б вам око. А до Дня закоханих, як розповіла адміністраторка, тут планують зробити багато сюрпризів для пар. Якщо хочете відсвяткувати День Валентина без зайвого шуму, але так, аби запам’яталося, «Don Gustavo» саме для вас!

Публікація не є партнерською чи рекламною і відображає суб’єктивну точку зору авторки і редакції.

Анна Колісник

 

Коментарі