Новини

«Чорні вівці» потрапили до ТОП-10 найкращих малих видавництв України

Рейтинг опублікував найбільший книжковий інтернет-магазин «Якабу».

фото picsea

Чернівецьке дитяче арт-видавництво «Чорні вівці» потрапило до переліку найкращих малих видавництв України. Відповідний список сформував книжковий інтернет-магазин «Якабу». Крім чернівецьких «овечок», у рейтингу опинилися харківський «Читаріум» та київський «Маміно».

Дитяче арт-видавництво «Чорні вівці» існує з 2015 року. За цей час видали 34 книжки для дітей різного віку – від наймолодших (три книжечки про Зайченя Йорґа Мюле, «Папужку» Оксани Лущевської) до підліткової (три частини нон-фікшну «Хроніки архео»).

Піар-менеджерка видавництва Лілія Шутяк у коментарі «Шпальті» розповіла, що зараз «овечки» намагаються видавати різноманітну літературу, але особливий акцент – на «проблемні» книжки. Тобто ті, які допомагають пояснити діткам, що таке любов, смерть, втрата.

«Декілька днів тому у нас вийшла новинка – три книжки німецького письменника Йорґа Мюле для наймолодших читачів у перекладі Олександри Григоренко: «Іще почухаєш за вушком?», «Витри слізки зайченяті» та «Зайченя купається». Це неймовірно милі історії про Зайченя, яке пізнає довколишній світ. Цього року також очікуємо продовження пригодницького нон-фікшну для підлітків «Хроніки Архео» польської письменниці Аґнєшки Стельмашик. Зокрема плануємо 4, 5 та 6-ту частини видання.

На початку весни світ побачить третя книжка історій для дітей для читання перед сном австрійського письменника Ервіна Мозера «Веселі історії на добраніч». Окрім того, у планах – шведське фентезі Андерса Бйоркеліда «Зима зла. Оповідь про Кровних. Перша книжка», «Чужинець у лісі» польської письменниці Данути Парлак, «РА-КАТА-КА, або Риба, яка співає» Яни Сотник, «Математик, який перетворився на мурашку» японського письменника Масао Моріта (остання – у співпраці з «ЛакіБукс» та Благодійним фондом «Я майбутнє України»).

 Не обійдеться і без провокативних видань. Готуємо до друку книжку німецької письменниці Ілони Айнвольт «Дивитися заборонено!!!» про сексуальну освіту та період статевого дозрівання у хлопчиків та дівчат. Також у роботі – наступні дві книжки серії «Читати легко» та декілька видань українських авторів», — розповіла Лілія Шутяк. 

Ознайомитися детальніше з книгами та придбати продукцію видавництва можна на сайті та на сторінках «Чорних овець» у соціальних мережах — у Фейсбуці та Інстаграмі.

Коментарі