Новини

21 тисяча вакцин від кору. У МОЗ розповіли, де не варто шукати препарат

Уляна Супрун закликала українців не шукати вакцину у звичайних лікарнях та різних медичних центрах.

У Чернівецькій області наявні 21 871 доз вакцини від кору. Перевірити залишок препарату у своєму регіоні тієї чи іншої вакцини можна за посиланням. Про це повідомила керівниця МОЗ Уляна Супрун.

Вона закликала українців не шукати вакцину у звичайних лікарнях та різних медичних центрах. Також не потрібно пробувати дістати її через знайомства.

«Усі вакцини за календарем профілактичних щеплень роблять лише у комунальних закладах охорони здоров’я, що надають первинну допомогу. Це медичні заклади, де працюють сімейні лікарі, терапевти та педіатри», – йдеться у поясненні МОЗ.

Якщо медик вам відмовляє у вакцинації, необхідно звернутися до головного лікаря. Якщо владнати питання не вдалося і за його участю, зверніться у місцевий департамент охорони здоров’я.

Окрім цього, у МОЗ зазначають, що вакцини, закуплені за державний кошт, стануть доступними у приватних клініках і кабінетах лікарів-ФОП, які уклали договір з НСЗУ (Національна служба здоров’я України). Механізм передачі таким закладам вакцин за кошти Держбюджету зараз узгоджується Міністерством охорони здоров’я України.

Вам буде цікаво: У Чернівцях та 9 районах Буковини на 53% перевищений епідпоріг з ГРВІ

Нагадаємо, у поліклініках та амбулаторіях можна за календарем профілактичних щеплень отримати вакцинацію від гепатиту В, туберкульозу, поліомієліту, дифтерії, кашлюка, правця, гемофільної інфекції, кору, краснухи та епідемічного паротиту. Вакцини – прекваліфіковані ВООЗ, їх закуповує та завозить у регіони держава.

 

Коментарі