Новини

Лікарні та пологові будинки у Чернівцях стануть некомерційними підприємствами. Що це дасть

Міська рада ухвалила рішення про перетворення закладів вторинки.

Заклади вторинки – лікарні та пологові будинки Чернівців – отримали можливість розпочати процес перетворення на комунальні некомерційні підприємства. Відповідне рішення сьогодні, 31 січня, ухвалили депутати на сесії міської ради. Йдеться про медзаклади №1, 3, 4, дитячу клінічну лікарню, пологові будинки №1 та №2.

Після перетворення – з 1 липня цього року – ці медичні установи зможуть взяти участь у програмі «Безкоштовна діагностика». Це дасть додаткове фінансування від НСЗУ, а також можливість цим лікарням стати автономними та своєчасно ввійти на ринок лабораторно-діагностичних послуг.

Як повідомили в управління охорони здоров’я Чернівецької міської ради, цей проект повторно подали на розгляд депутатів. Уперше проект рішення пропонували розглянути 26.07.2018, (враховуючи пільговий період для перетворення підприємств). Але тоді його не підтримали.

«Автономізація лікарень та пологових будинків міста дозволить самостійно розпоряджатися фінансами, працювати за створеним фінансовим планом, утворювати об’єднання з іншими медичними закладами, встановлювати форми оплати праці персоналу, керувати кадровою політикою закладу (наймати за договорами лікарів ФОП за наявності відповідної ліцензії). Підприємства будуть мати змогу працювати за укладеними договорами з НСЗУ та стати конкурентоспроможними учасниками ринку медичних послуг», – ідеться у повідомленні управління охорони здоров’я Чернівецької міської ради.

Вам буде цікаво: Безкоштовна діагностика. Які обстеження можна буде зробити безоплатно у Чернівцях

Аби остаточно завершити процес перетворення, потрібно ще одне рішення сесії про передавальні акти та статути підприємств, отримати ліцензії нового зразка, укласти договори з НСЗУ.

 

 

Коментарі