Новини

Коли у Чернівцях почнуть будувати Студентську площу

Площа з’явиться позаду гуртожитку ЧНУ №2.

Як раніше повідомляла «Шпальта», у Чернівцях з’явиться Студентська площа. Проект, що став одним із переможців «Бюджету участі», реалізують на вулиці Небесної Сотні, 2А – позаду гуртожитку ЧНУ №2.

Голова профспілкової організації студентів Віталій Кіндзерський 28 січня мав зустріч із представниками підрядної організації. За його словами, наразі відбувається підготовка проектної документації та візуалізації площі. Початок робіт із побудови Студентської площі запланували на березень-квітень.

Як пояснив у коментарі «Шпальті» Віталій Кіндзерський, ідея створення такої площі з’явилася у самого активу профспілки студентів, адже для трьох із половиною тисяч мешканців студмістечка зараз дуже мало місць для відпочинку.

На макеті Студентської площі передбачено сцену-підвищення. За словами Віталія Кіндзерського, реалізація цього проекту сприятиме максимальній самореалізації молоді. Тут будуть виступати студентські музичні гурти, проводити літературні вечори чи читання авторських віршів.

«Площа буде загальнодоступною, бо розташована на території міста, а не конкретно університету. Тому кожен містянин зможе долучитися до всього, що організовуватимуть студенти. Це ще один такий куточок, де можна буде посидіти, почитати. Маємо дуже велику надію, що наступного року першокурсники вже у вересні застануть повністю готову студентську площу, – розповів він.

Відповідно до сформованого кошторису вартість реалізації проекту становить 299 тисяч 949 гривень.

Коментарі