Новини

Поблизу гуртожитків ЧНУ побудують Студентську площу

Проект реалізують у рамках «Бюджету участі» Чернівців.

Фото unsplash.com

Біля студмістечка Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича побудують Студентську площу. Відповідний проект цьогоріч став одним із переможців «Бюджету участі» Чернівців. Його реалізують на земельній ділянці позаду будинку за адресою: вулиця Небесної Сотні, 2А, та позаду гуртожитку ЧНУ №2.

Як пояснив у коментарі «Шпальті» голова профспілкової організації студентів Віталій Кіндзерський, ідея створення студентської площі з’явилася у самого активу профспілки студентів.

«Це один із двох проектів, які подала профспілкова організація Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича для «Бюджету участі». Інший проект – «Громадський простір «Кампус», на жаль, не вдалося реалізувати через відсутність підтримки мешканців прилеглих будинків. Ідею створення площі запропонували самі активісти-студенти, тому що для трьох із половиною тисяч мешканців студмістечка зараз дуже мало місць для відпочинку», – сказав він.

На макеті студентської площі передбачено сцену-підвищення. За словами Віталія Кіндзерського, реалізація такого проекту сприятиме максимальній самореалізації молоді. Тут будуть виступати студентські музичні гурти, проводити літературні вечори чи читання авторських віршів.

«Площа буде загальнодоступною, бо розташована на території міста, а не конкретно університету. Тому кожен містянин зможе долучитися до всього, що організовуватимуть студенти. Це ще один такий куточок, де можна буде посидіти, почитати. Відповідно до умов конкурсу, проект має бути реалізований до кінця 2019 року. Ми маємо дуже велику надію, що наступного року першокурсники вже у вересні застануть повністю готову студентську площу. А зараз ми не зупиняємося на досягнутому й уже плануємо подавати ще 2-3 проекти  – потрібна буде тільки підтримка чернівчан», – розповів Віталій Кіндзерський.

Відповідно до сформованого кошторису вартість реалізації проекту становить 299 тисяч 949 гривень.

 

Коментарі