Без категорії, Новини

У ЧНУ затвердили правила прийому 2019. Які основні особливості

Де мінімальний конкурсний бал збільшили до 130 і для яких спеціальностей затвердили творчий конкурс.

фото Юлії Драган

Вчена рада Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича затвердила правила прийому на навчання на 2019 рік. Це об’ємний пакет документів з багатьма різними додатками. Про головні особливості вступної кампанії 2019 року для ЧНУ написав на своїй Фейсбук-сторінці перший проректор Роман Петришин.

Особливості для бакалаврів:


1) На спеціальності «Міжнародне право», «Право», «Міжнародні економічні відносини», «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії» мінімальний конкурсний бал на
 1-ий курс – 130.

2) Вступники на спеціальності «Середня освіта (за спеціалізаціями)», «Початкова освіта», «Дошкільна освіта», «Фізична культура і спорт», «Професійна освіта», які уклали угоди про відпрацювання після закінчення університету у сільській місцевості не менше трьох років, мають право на першочергове зарахування на бюджетні місця.

3) Вступ на навчання на 1-ий курс здійснюється за результатами ЗНО 2017, 2018, 2019 років (крім оцінок з іноземних мов), а оцінки з іноземних мов приймаються лише за 2018 і 2019 роки.

4) На спеціальності «Архітектура та містобудування», «Образотворче мистецтво, декоративне мистецтво, реставрація», «Музичне мистецтво», «Фізична культура і спорт» крім двох предметів ЗНО, абітурієнти будуть здавати в університеті творчий конкурс. Для більшої об’єктивності визначення сумарного конкурсного бала такі творчі конкурси будуть проводитись з 1 по 10 липня до початку прийому документів.

 

Особливості для магістрів:

Розширили список спеціальностей (порівняно з минулим роком), на які потрібно складати ЗНО з іноземної мови. Таких спеціальностей в університеті – 26.

Детальнішу інформацію про вступну кампанію ЧНУ у 2019 році можна знайти тут.

Коментарі