Новини

У Чернівцях відбулася презентація-лекція про довіру. Фото

Лектори зі сфери мистецтва, літератури та психології поділилися своїми роздумами на тему довіри з відвідувачами виставки.

24 січня у Steinbarg Gallery & Cafe, що на вулиці Університетській, 11, відбулася презентація плакатів фіналістів конкурсу Бієнале Довіри. Лектори зі сфери мистецтва, літератури та психології поділилися своїми роздумами на тему довіри з відвідувачами виставки.

Бієнале Довіри – це відкрита платформа для академічного, практичного та мистецького осмислення концепту довіри, його всебічного та міждисциплінарного опрацювання заради відновлення довіри в наших спільнотах. Місія Бієнале довіри – відновити та утвердити соціальну звичку взаємної довіри і створити таким чином сприятливе середовище для економічного, суспільного та культурного благополуччя.

Бієнале об’єднав у розмові про довіру кілька десятків людей задля впровадження та поширення взаємної довіри в нашому суспільстві.

«Кожен плакат – це спосіб художньо виразити якийсь посил, лозунг, у ньому порушують якусь проблематику. Наприклад, проблему расизму, що таке довіра та кому ви довіряєте. Коли я побачила ці плакати, здивувалася, наскільки довіра -масштабне і міждисциплінарне поняття, наскільки воно всеохоплююче і стосується кожного з нас. Без довіри між людьми не відбувається контакту, зв’язку», – розповіла менеджерка «SteinbargGallery & Cafe» Анна.

Під час презентації короткі лекції прочитали такі спікери:

Світлана Балінченко. Вона показала моделі і наслідки довіри до Іншого в різних філософських перспективах (Бубер, Фукуяма, Вітгенштейн, Руссо та інші).

Світлана Вардеванян. Розповіла про симулювання довіри в епоху постправди та про те, як література може цьому зарадити.

Олександр Сушинський. Розповів про причини недовіри в короткій доповіді «S_TRUST_YOU доверия», опираючись на твори Ніцше, Лакана та Беккета.

Валентин Гладій. Подав генезис формування довіри та формули вибору між довірою та недовірою.

Ірина Болеста

Коментарі