Новини

У Чернівецькій області розмитнили понад 4200 машин на єврономерах

До завершення пільгового періоду здійснення митного оформлення залишився місяць.

фото ТСН

Понад 273 млн. грн. – таку суму сплатили громадяни, які здійснили у Чернівецькій митниці митне оформлення своїх автомобілів з іноземною реєстрацією упродовж періоду з 25 листопада 2018 року по 22 січня 2019 року. Про це повідомляє прес-служба Чернівецької міської ради. За цей час громадяни розмитнили 4253 транспортних засоби. Це автівки, ввезені на митну територію України з 1 січня 2015 року до набрання чинності нових правил ввезення таких автомобілів, та перебували у митних режимах «тимчасове ввезення» або «транзит».

«Два місяці минуло з тих пір, як внесли зміни до податкового і митного законодавства. Пільговий період діятиме впродовж 90 днів з дня набуття чинності Законом України «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо оподаткування акцизним податком легкових транспортних засобів», – тобто до 22 лютого 2019 року. Встановлений Законом №2611-VIII коефіцієнт застосовується для легкових транспортних засобів, що використовувалися, які ввозяться на територію України фізичною особою для власного використання в кількості один транспортний засіб на таку особу», – йдеться у повідомленні.

Здійснити митне оформлення транспортних засобів для вільного обігу в зоні діяльності Чернівецької митниці ДФС громадяни можуть у відділі митного оформлення №1 за адресою:

м.Чернівці, вул. Руська, 248 М.

Час роботи відділу: з 09:00 год до 24:00 щодня (без вихідних).

Вам також буде цікаво: (НЕ)дешеве розмитнення. Які зміни вводить закон про зниження акцизу на авто з Європи

 

Коментарі