Новини

«Чернівці дихають бізнесом». Павло Шеремета розповів, чому наше місто найближче до прориву. Фото

Екс-міністр економічного розвитку виступив із лекцією в чернівецькому осередку Української академії лідерства.

23 січня до Чернівців приїхав досвідчений менеджер-економіст Павло Шеремета. Він виступив із відкритою лекцією в чернівецькому осередку Української академії лідерства.

Під час зустрічі експерт говорив про те, чому з України втікають іноземні інвестори, як збільшити притік інвестицій та які принципи успішного ведення бізнесу. Також економіст розповів, чому Чернівці найближчі до прориву з усіх українських міст:

«У Чернівцях непоганий бізнес, він не ідеальний, але порівняно з багатьма українськими містами Чернівці фактично дихають бізнесом. Те ж можу сказати хіба про Одесу, Львів та Київ. Близькість до кордону є дуже важливою для торгівлі. Також тут потужний науковий потенціал і розвинений медичний туризм. У вас є багато речей, яким інші міста позаздрили б», – сказав Павло Шеремета.

За його словами, формула успіху міста закодована у девізі Чернівців «Viribus unitis».

«Потрібна коаліція з міських чиновників, управлінців, депутатів, громадських активістів, свідомої молоді, іноземних партнерів. Здійснити прорив можна лише спільними зусиллями, як написано на вашій міській раді. Це і є співвідповідальність задля прориву», – зазначив економіст.

Довідка. Павло Шеремета – 2014 року міністр економічного розвитку та торгівлі України, колишній керівник Школи управління Українського католицького університету, засновник Києво-Могилянської бізнес-школи (KMBS), засновник майстерні стратегій «PRORYV».

Фото Ірини Болести

 

Коментарі